26 °

max 32 ° / min 25 °

Petak

18.09.

32° / 25°

Subota

19.09.

30° / 21°

Nedjelja

20.09.

31° / 20°

Ponedjeljak

21.09.

31° / 20°

Utorak

22.09.

28° / 21°

Srijeda

23.09.

25° / 22°

Četvrtak

24.09.

27° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Paović i Zurovac opkolili policajca dok je Drecun nasrnuo na Radulovića

Izvor: Pobjeda

Hronika

Comments 0

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Paović i Zurovac opkolili policajca dok je Drecun nasrnuo na Radulovića

Najmanje tri osobe učestvovale su u napadu na Nikšićanina Ranka Radulovića, kojeg je u srijedu ujutro za vrijeme šetnje u dijelu za rekreaciju u Istražnom zatvoru, kako se sumnja, ranio Cetinjanin Nikola Drecun. Kako Pobjeda saznaje, radi se o organizovanom napadu, koji su pripremali nekolicina pritvorenika, a za sada su identifikovani Mošo Paović sa Cetinja i Nemanja Zurovac iz Herceg Novog.

Utvrđeni su identiteti trojice učesnika, a ispituje se da li je neko od zatvorskih policajaca napravio propust ili eventualno indirektno pomagao u napadu na Radulovića.

Policajac koji je bio zadužen za nadgledanje pritvorenika onesposobljen je, a za to vrijeme Drecun je „uletio” u prostor za rekreaciju gdje je bio Radulović i ubo ga improvizovanim nožem.

Zatvorskog policajca Zurovac je držao otpozadi, a Paović je stao ispred njega kako ne bi mogao da reaguje.

Prema saznanjima Pobjede, zatvorski policajac nije upotrijebio silu sve dok oni nijesu završili sa napadom.

Istražitelji su izuzeli snimke sa nadzornih kamera koji će im pomoći u rasvjetljavanju napada na Radulovića, ali već sada su prikupili dokaze o organizovanom napadu.

Uzete su izjave od više osoba, a utvrđuje se motiv napada. Ispitaće se da li je neko dao nalog za ranjavanje Radulovića ili iza ovog incidenta stoje trojica pritvorenika, koji su evudentirani kao članovi kriminalne grupe označene kao kavački klan.

Prema saznanjima Pobjede, u napadu na Radulovića osim Drecuna učestvovao je i njegov sugrađanin kojeg istražitelji dovode u vezu sa nedavnim ubistvom u tom gradu.

Specijalni tužilac Saša Cađenović saslušao je učesnike incidenta. Kako saznaje Pobjeda, saslušani su Mošo Paović i Nemanja Zurovac, kao i Radulović.

Istražitelji provjeravaju kako je došlo do kontakta između Radulovića i Drecuna, s obzirom na to da se radi o članovima suprotstavljenih kriminalnih grupa.

Radulović je navodno blizak škaljarskom klanu, dok su Drecun, Paović i Zurovac, prema evidencijama bezbjednosnih službi, članovi kavačke grupe. Kako je pojašnjeno, postoje pravila da se članovi ove dvije organizovane kriminalne grupe ne srijeću, te da je njihov boravak u Istražnom zatvoru organizovan tako da ne mogu doći u kontakt.

Po pravilima UIKS-a, u sobama ne mogu biti članovi suprotstavljenih grupa, a ne mogu se sresti ni tokom šetnje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR