6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Katnić: Početkom juna formirana kriminalna organizacija u Budvi na čelu sa Krapovićem

Hronika

Comments 3

Katnić: Početkom juna formirana kriminalna organizacija u Budvi na čelu sa Krapovićem

Autor: Antena M

  • Viber

Na teritoriji opštine Budva formirana je kriminalna organizacija koja za cilj ima vršenje krivčnih djela zloupotrebe službenog položaja i pozivanje na otpor, kazao je tužilac Saša Čađenović na zajedničkoj konferenciji za medije Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva.

''Dokazi ukazuju da su oni djelovali od početka juna 2020. te da je organizator K.D. Donijeta je naredba o sprovodjenju istrage protiv šest osoba. U cilju realizacije kriminalnog plana K.D. je za sebe odredio da sam vrši krivična djela, da izdaje naredbe i uputstva, da poziva gradjane i druga lica na otpor'', saopštio je Čađenović na konferenciji za medije.

Upitan zbog čega je slučaj iz Budve, odnosno slučaj Krapović u ndležnosti SDT-a, te da li je on saslušavan i prije toga, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je kazao da su kapaciteti SDT veoma napregnuti.

''Od trenutka kada su podnešene krivične prijave nije prošao ni jedan dan da nijesu preduzete neke aktivnosti. U tom radu utvrdjeno je da je početkom juna formirana kriminalna organizacija. Ta kriminalna organizacija je preduzela odredjene radnje, odnosno zloupotrijebila službeni položaj i pozivala na pobunu. Oni su sprečavali ulazak u Budvu. Cilj je bio jasan, da se spriječe državni organi da sprovode zakonite odluke. Ovo je nadležnost SDT-a  zbog činjenice da se radi o stvaranju kriminalne organizacije. Ovdje nema svjedoka saradnika'', kazao je Katnić.

Upitan da li su prilikom prikupljanja informacija o zbivanjima u Budvi korišćene mjere tajnog nadzora, Katnić je kazao:

''Ne mogu vam reći. Mi preuzimamo sve mjere koje su djelotvorne u rješavanju slučaja'', kazao je on.

Upitan da li može biti nespristrasan protiv Krapovića, Katnić je kazao:

''Nema pristrasnosti. Bez razlike je pokrenut postupak protiv svih. I ovih iz DPS-a i Demokrata... redom kako su podnosili krivične prijave'', kazao je.

 A na pitanje da li će biti podignuta optužnica u ovom slučaju i kada, Katnić je rekao da rade najbeže što mogu.

''Radi se o teškim krivičnim djelima. Radimo veoma brzo'', rekao je.

Kako je saopšteno na konferenciji, budvanskoj policiji podnešene su dvije krivične prijave od OO DPS, Crnogorske i SD Budva protiv više osoba bivšeg rukovodstva Budve, zbog zloupotrebe službenog položaja i Tužilaštvo je po njima postupilo, saopštili su na konferenciji.

Takođe su postupili i po prijavi koju je podnio doskorašnji predsjednik SO Budva Krsto Radović protiv ministarke javne uprave i generalne direktorice DIrektorata za javnu upravu, a zbog zloupotrebe službenog položaja.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Veljko

Napraviste od Budve cirkus dovideci ljudske zivote u pitanje, pozvadjavsi familiju radi jeftinog interesa, a to koji su ekonomski efekti to nikad necemo znat. Zao mi je samo sto ce samo nekolicina odgovat...

Djuro Vučinić

Krapoviću potopiše Ti se podmornice,nijesam znao da su tvoje. Bilo bi sjajno ako ih mož pokrenut iz Budve. Utovarite se Ti ,Iva i onaj njen magarac,pa na otvoreno more. Ako zariče možda neko i čuje poziv za pomoć.

Andjela

Svakom po zaslugama napravise divlji zapad ( izvinjavam se) od Budve ! Hocemo Budvu do 90- tih godina bez korupcije i lopovluka! Njih izgleda vise niko nemoze promijeniti nazalost, ubi beton ljude! Krapovicu mnogo si bio ,,zalozio,, pa ti zapade! Ima ih jos samo naprijed pravnim cinom!