11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Istraga španske policije: Ubice Miloša Peruničica praćene i prije ubistva, odala ih marihuana

Hronika

Comments 0

Istraga španske policije: Ubice Miloša Peruničica praćene i prije ubistva, odala ih marihuana

Izvor: Dan

Autor: Antena M

  • Viber

Španska policija je uhapsila srpske državljane Nemanju Simića, Nikolu Devića i Duška Šćekića, osumnjičene za ubistvo Baranina Miloša Peruničića (41).

Osumnjičene je policija duže vrijeme pratila zbog trgovine narkoticima, pišu tamošnji mediji. Uz tu istragu vođena je i istraga zbog ubistva Baranina u Marbelji, piše Dan.

Kako piše španski portal marbellaconfidencial.es, u Barseloni su uhapšene tri osobe, dvije su imale lažna hrvatska dokumenta. Šef Instrukcijskog suda Marbelja odredio je tajnost postupka i nije ponudio bilo kakve službene podatke.

Kako je saopštila španska policija, dvije osobe koje se sumnjiče da su direktni izvršioci ubistva uhapšene su u Barseloni, gdje je slobode lišena i osoba koju terete za prikrivanje tragova i dokaza krivičnog djela, dok je jedna osoba, koja se sumnjiči za pomoć ubicama, uhapšena u Marbelji.

Nacionalna policija razjašnjava za manje od mjesec ubistvo muškarca u Marbelji. Ukupno su uhapšene četiri osobe, uključujući dvojicu navodnih počinilaca ubistva koji su se nalazi li u Barseloni, gdje su pobjegli nakon zločina. Druga dvojica uhapšenih bila su zadužena za pokrivanje materijala u Barseloni i pokrajini Malagi. Istraga je započeta 2. juna nakon ubistva.

Službenici nacionalne policije brzo su povezali smrt sa sukobom klanova organizovanog kriminala srpskog i crnogorskog porijekla, koji je započeo 2014. nakon nestanka pošiljke kokaina.

Brza nastojanja agenata omogućila su identifikaciju navodnih počinilaca u roku od nekoliko dana od zločina, potvrdivši da su se udalji li više od 1.000 kilometara od mjesta zločina.

Napokon je uhapšen i četvrti član organizacije u Marbelji, koji je, pretpostavlja se, bio odgovoran za pravovremenu logistiku u tom gradu. Izvedeni su pred lice pravde kao navodni počinioci ubistva. Terete se i zbog ilegalnog posjedovanja oružja, trgovine drogom i zločinačkog udruživanja saopštila je španska policija.

Peruničić je navodno bio blizak Alanu Kožaru, za kojim traga crnogorska policija, a prema pisanju tamošnjih medija, čini se da istraga ukazuje da je Peruničić bio član kriminalne organizacije sa Balkana koja je već duže vrijeme u sukobu sa drugim klanom. U ratu tih k lanova broj ubistava širom Evrope je veliki.

Ubijeni je državljanin Crne Gore. Napadač je iznenadio žrtvu nasred Ulice Artura Rubinštajna, paralelno sa središnjom Avenijom Rikardo Sorijano. Policija je pronašla tijelo u lokvi krvi objavili su tada španski mediji.

Ubica je ispalio smrtonosne hice u Baranina na pješačkom prelazu, a na fotografijama s lica mjesta vidi se da su ga meci pogodili u predjelu glave.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR