17 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

12° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za pola godine 102 osuđenika kaznu odradila u javnom interesu

Hronika

Comments 1

Za pola godine 102 osuđenika kaznu odradila u javnom interesu

Izvor: VN

Autor: Antena M

  • Viber

U prvoj polovini ove godine 102 osuđenika uspješno su izvršila kaznu rada u javnom interesu, kazali su iz Ministarstva pravde.

Iz tog resora Vikend novinama rekli su da je epidemiološka situacija izazvana koronavirusom uticala da izvršenje određenog broja započetih kazni rada u javnom interesu bude prekinuto ili odloženo na određeni period.

“To je bilo iz razloga što je redovan rad pravnih lica ili organizacija u kojima su osuđena lica bila upućena na izvršenje te kazne bio obustavljen ili znatno redukovan”, naveli su iz Ministarstva pravde.

Kako su dodali, prilikom određivanja vrste posla osuđenim licima, službenici Ministarstva su uzimali u obzir njihove sposobnosti, stručna znanja, zdravstveno stanje, kao i potrebe kompanija u kojima se izvršavala kazna.

Navodi se da su osuđena lica najčešće obavljala poslove pružanja pomoći tehničkom osoblju kod poslodavca, održavanja travnatih i drugih površina u nadležnosti poslodavca, pomoćne zanatske, građevinske i druge stručne poslove, prenos, utovar i istovar tereta, kao i druge pomoćne poslove nižeg stepena složenosti po nalogu poslodavca.

Iz Ministarstva su kazali da su osuđenici najčešće bili upućivani na izvršenje kazne u opštinska preduzeća i ustanove, kao i u javne zdravstvene ustanove.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Buto

Kad će teroristi mandić i knežević i SPUŽ na izdržavanje kazne?