11 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krivična prijava pravnog i fizičkog lica: Osimnjičeni da su oštetili budžet preko 262 000 eura

Hronika

Comments 0

Krivična prijava pravnog i fizičkog lica: Osimnjičeni da su oštetili budžet preko 262 000 eura

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u saradnji sa Centrom bezbjednosti Budva, Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli su krivičnu prijavu protiv D.Č. iz Novog Sada, sa boravkom u Budvi, osnivača i izvršnog direktora privrednog društva “Tron Company“ d.o.o. Budva, kao i protiv ovog privrednog društva.

Kako je navedeno, sumnja se da su ovo fizičko i pravno lice izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa, na štetu budžeta Crne Gore, u iznosu od 262.850 eura.

"Postupajući po operativnim saznanjima, u saradnji sa postupajućim osnovnim državnim tužiocem u Kotoru, izvršena je kontrola poslovanja privrednog društva „Tron company“ d.o.o. Budva, kojom prilikom je utvrđeno da je predmetno privredno društvo, čiji je osnivač i izvršni direktor D.Č., u namjeri da izbjegne plaćanje poreza i doprinosa i drugih propisanih dažbina, dalo lažne podatke i činjenice o zakonito stečenim prihodima, odnosno prikrilo podatke koji se odnose na plaćanje obaveza po osnovu obračuna PDV-a na usluge stranih lica, PDV u domaćem prometu, poreza i doprinose na lična primanja zaposlenih, poreza na dobit i ostalih poreza, na koji način je pričinjena šteta budžetu Crne Gore u iznosu od 262.850 eura.

Osim toga, i u prethodnom periodu sprovođene su izviđajne radnje prema privrednom subjektu ”Tron company” d.o.o. Budva, koje su se odnosile na prijavu boravaka stranaca u Crnoj Gori i izdavanje dozvola za njihovo zapošljavanje, kao i plaćanje obaveza Poreskoj upravi po tom osnovu, u vezi sa kojim je Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeta krivična prijava protiv D.Č. i pomenutog pravnog lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa, kojom prilikom je budžet Crne Gore oštećen u iznosu od 36.381 eura.

Dakle, do sada izvršenim provjerama, utvrđeno je da je nezakonitim radnjama ovog pravnog i fizičkog lica, budžet Crne Gore oštećen za ukupan iznos od 299.231 euro", piše u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR