15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikšićanin tokom hapšenja pružao otpor, povrijeđen policajac

Hronika

Comments 0

Nikšićanin tokom hapšenja pružao otpor, povrijeđen policajac

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Nikšićka policija je prethodnih dana aktivnostima na suzbijanje tzv. ulične prodaje narkotika i pronalasku oružja u ilegalnom posjedu, u dvije odvojene aktivnosti pronašla heroin i poluautomatsku pušku, saopšteno je iz Uprave policije.

"Pripadnici Jedinice za borbu protiv droga su kontrolom I.Đ. (42) iz Nikšića pronašli i oduzeli četiri manja pakovanja sa sadržajem opojne droge heroin.

Prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji I.Đ. je pružao aktivni otpor, kojom prilikom je jedan policijski službenik zadobio lake tjelesne povrede, kada su su prema I.Đ. upotrijebljena sredstva prinude – fizička snaga", navodi se u saopštenju.

O događaju je, dodaju, obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se I.Đ. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

"Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu. U odnosu na pronađeni heroin policija je protiv I.Đ. ponijela prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Nadalje, nikšićka policija je, postupajući po naredbi sudije za istragu, izvršila pretres stambenih objekata i pokretnih stvari koje koristi član jedne organizovane kriminalne grupe M.Z. (21) iz Nikšića a koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne kazne zatvora u UIKS-u.

Prilikom pretresa policijski službenici su u kabini teretnog vozila ispod ležaja, pronašli poluatomatsku pušku i 318 komada municije različitog kalibra. O navedenom je obavješten nadležni državni tužilac koji će nakon vještačenja oružja i municije pravno kvalifikovati događaj", zaključili su iz Uprave policije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR