15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ponovo će se razmatrati dokazi protiv Slavoljuba Stijepovića

Hronika

Comments 0
Apelacioni sud ukinuo rješenje o obustavi krivičnog postupka protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice

Ponovo će se razmatrati dokazi protiv Slavoljuba Stijepovića

Izvor: pobjeda.me

Autor: Antena M

  • Viber

Apelacioni sud ukinuo je rješenje Višeg suda kojim se u fazi kontrole optužnice protiv Slavoljuba Stijepovića obustavlja krivični postupak za krivično djelo pranje novca u saizvršilaštvu.

Pošto je uvažena žalba Specijalnog tužilaštva, predmet je vraćen Višem sudu na ponovno odlučivanje.

U obrazloženju ove odluke vijeće Apelacionog suda navodi da je prvostepeno rješenje ukinito jer su u postupku donošenja učinjene povrede odredaba krivičnog postupka.

- S obzirom na to da su razlozi o odlučnim činjenicama nejasni i protivrječni, zbog čega se nije mogla ispitati pravilnost i zakonitost pobijanog rješenja. Na ove povrede osnovano je ukazano u žalbi Specijalnog državnog tužioca i na iste drugostepeni sud pazi po službenoj dužnosti – navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Ovaj sud podržao je stav Specijalnog tužilaštva da je Viši sud pogriješio kada je u pobijenom rješenju naveo da nema dovoljno dokaza da je okrivljeni Slavoljub Stijepović osnovano sumnjiv za djelo koje je predmet optužbe u vezi sa čime je izostala ocjena datih dokaza, pa je činjenično stanje pogrešno utvrđeno.

Vijeće podgoričkog Višeg suda je početkom marta obustavilo krivični postupak protiv Stijepovića, koji je u aferi "Koverta" optužen za pranje novca u saizvršilaštvu, dok je potvrdilo optužnicu protiv Duška Kneževića i zaposlenika u Atlas banci zbog stvaranja kriminalne organizacije.

U Rješenju Višeg suda se navodi da SDT nije ponudilo dokaze da je bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović znao da je novac koji mu je predao Duško Knežević iz kriminalne djelatnosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR