Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za tri godine šest optužnica za obljubu

Izvor: Ilustracija

Hronika

Comments 0

Za tri godine šest optužnica za obljubu

Izvor: Vikend novine/Mina

Autor: Antena M

  • Viber

U Crnoj Gori je u posljednje tri godine podignuto šest optužnica za krivično djelo obljuba sa djetetom, od kojih je pet sud potvrdio, a o jednoj još nije odlučivao.

Više državno tužilaštvo (VDT) u Bijelom Polju podiglo je četiri optužnice za predmetno krivično djelo i sve su potvrđene, saopšteno je Vikend novinama iz tog tužilaštva.

Dvije optužnice podiglo je VDT u Podgorici, i jedna od tih optužnica je potvrđena, dok o drugoj sud još nije donio odluku.

Kazna za krivično djelo obljuba sa djetetom je od tri do 12 godina, a u posljednje tri godine višim tužilaštvima podnijeto je osam krivičnih prijava za ovo krivično djelo.

Kazna za krivično djelo nedozvoljene polne radnje može biti novčana ili zatvorska do dvije godine.

U posljednje tri godine višim državnim tužilaštvima podnijeto je 39 krivičnih prijava za krivično djelo silovanje, a podizanjem optužnice rezultiralo je 18 predmeta.

VDT-u u Podgorici je tokom 2018. godine prijavljeno 13 osoba zbog krivičnog djela silovanje, od čega su u odnosu na devet lica donijeta rješenja o odbacivanju krivične prijave, u odnosu na dva lica donijeta je naredba o obustavi istrage, dok su protiv dva podignute optužnice, koje su potvrđene od Višeg suda u Podgorici.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR