3 °

max 6 ° / min -1 °

Subota

29.01.

6° / -1°

Nedjelja

30.01.

8° / -0°

Ponedjeljak

31.01.

8° / 1°

Utorak

01.02.

5° / 0°

Srijeda

02.02.

7° / -1°

Četvrtak

03.02.

9° / 2°

Petak

04.02.

9° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CG izručila Rusiji optuženog za milionsku prevaru

Hronika

Comments 0

CG izručila Rusiji optuženog za milionsku prevaru

Izvor: RTCG

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Crna Gora je izručila ruskog državljanina Nikolaja Kajmakčija, koji je kao dio kriminalne grupe opljačkao oko 100 miliona rubalja (milion dolara) koristeći fiktivne dokumente da bi dobio povraćaj PDV-a iz saveznog budžeta, rekla je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk za TASS u petak. Kako je kazala, Kajmakči je optužen za prevaru masovnih razmjera izručen.

"Na aerodromu Podgorica predat je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne kazneno-popravne službe Rusije radi prevoza u Moskvu“, rekla je Volk. 

Kako se navodi, izvršilac je, kio deo organizovane grupe, učestvovao u dostavljanju fiktivnih dokumenata o finansijskim i ekonomskim rezultatima jednog broja preduzeća u Rostovu na Donu.

Dokumenti su sadržavali lažne informacije o njihovim transakcijama, što je omogućilo ovim kompanijama da dobiju povraćaj PDV-a iz saveznog budžeta. 

"Nakon predaje ovih deklaracija poreskim organima, okrivljeni i njegovi saučesnici su pronevjerili ukupno oko 100 miliona rubalja“, dodala je portparolka MUP-a.

Kriminalna aktivnost grupe je spriječena kada su pokušali da prevare saveznu blagajnu tako što su dobili još povraćaja PDV-a u iznosu od preko 60 miliona rubalja (800.000 dolara) za drugi kvartal 2014.godine.

Krivični postupak je pokrenut na osnovu  člana 159. Krivičnog zakona Ruske Federacije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR