17 °

max 17 ° / min 10 °

Srijeda

17.04.

17° / 10°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
'Napad na glavnog zatvorskog inspektora je teroristički napad na institucije'

Hronika

Comments 0

'Napad na glavnog zatvorskog inspektora je teroristički napad na institucije'

Izvor: RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

U podmetanju bombe u blizini kuće načelnika Istražnog zatvora učestvovale su dvije osobe, kažu iz policije. Na hitno rasvjetljavanje slučaja pozvali su Ministarstvo pravde, Sindikat i uprava spuškog zatvora. Stručnjaci za bezbjednost ocjenjuju da je riječ o terorističkom napadu na institucije sistema koji pokazuje da kriminalne grupe u Crnoj Gori ne miruju.

Napad na imovinu načelnika Izvršnog zatvora Predraga Spasojevića nikoga ne smije ostaviti ravnodušnim, poručuju stručnjaci. Ocjenjuju da je to pokazatelj da kriminalne grupe u Crnoj Gori ne miruju: "Ovo možemo okarakterisati kao teroristički napad na institucije sistema jer kad imate postavljanje bombe ispred kuće glavnog zatvorskog inspektora onda to ne možete nazvati nikako drugačije”, kazao je Ivan Pekić, predsjednik Izvršnog odbora Internacionalne policijske organizacije.

Iz menadžmenta i sindikata Uprave za izvršenje krivičnih sankcija zahtjevaju da se što prije rasvijetli napad na njihovog kolegu.

“Da uhvate počinioca jer hvatanjem počinioca biće pokazano da oni stoje iza svojih službenika i da svaki službenik, ne samo UIKS-a, nego i ostalih institucija može da obavlja svoj posao, a da se ne plaši da je život ugrožen i njemu i članovima njegove porodice”, kazao je predsjednik Sindikata Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Spuž (ZIKS), Milan Ilibašić.

On naglašava da zabrinjava to što ovo nije prvi slučaj napada na zatvorske službenike: “Kad god je pokazano da oće da se radi onako kako ne odgovara pritvorenim i osuđenim licima dešavale su se ovakve stvari”, napomenuo je Ilibašić.

Država bi, prema riječima Pekića, trebalo što prije da poboljša uslove rada zatvorskih službenika. “Zaista smatram da treba više da ulažemo i u sredstva i uslove života pripadnika službi bezbjednosti, naročito UIKS-a, jer oni imaju dodira i sa sitnim i sa nakrupnijim kriminalcima u Crnoj Gori”, kaže Pekić.

Iz Uprave policije nezvanično su saopštili da su u sinoćnjoj akciji aktiviranja ručne bombe ispred kuće načelnika Istražnog zatvora učestvovale najmanje dvije osobe, dok je odlazeći ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić poručio da je rasvjetljavanje ovog slučaja prioritet, te da će odgovor države biti adekvatan.

Društvo

Adžić: MUP će zaštititi Spasojevića

02.12.2022. 14:44

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR