11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za pokušaj ubistva Jevrema Brkovića tri i po godine robije

Hronika

Comments 0

Za pokušaj ubistva Jevrema Brkovića tri i po godine robije

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Željko Vuković je krajem prošle godine osuđen na tri i po godine zatvorske kazne zbog pokušaja ubistva književnika Jevrema Brkovića 24. oktobra 2006. godine ispred zgrade u kojoj je stanovao.

Vuković je oslobođen od optužbe da je ubio Srđana Vojičića kojeg je, prema navodima presude, upucao N. N. napadač kada je pokušao da pomogne Brkoviću čuvši njegovo zapomaganje.

Presudu je izrekla sutkinja Vesna Kovačević.

Prema navodima presude, tokom sudskog postupka utvrđeno je da je Vuković sa N. N. osobom umišljajno pokušao da ubije Brkovića.

Oni su naoružani metalnim šipkama u 21.50 časova u Ulici obala Ribnice sačekali da iz „audija A6“ kojim je upravljao Vojičić izađe Jevrem Brković, koji se uputio ka ulazu broj 8 zgrade u kojoj živi.

Vuković i N. N. osoba su neopaženo su prišli Brkoviću i napali ga metalnim šipkama.

Nakon prvog udarca u glavu, Brković je iz ruku oteo šipku Vukoviću i oborio ga a potom odgurnuo i drugog napadača.

Čuvši zapomaganje Brkovića, Vojičić je krenuo da mu pomogne, N. N. napadač je u njega ispalio najmanje dva projektila od kojih ga je jedan pogodio u lijevom slabinskom predjelu.

Vojičić je preminuo usljed iskrvavljenja iz rascjepa aorte, gušterače, tankog i debelog crijeva.

Za vrijeme napada na Vojičića, Brković je uspio da se skloni u ulaz zgrade u kojoj živi, dok su Vuković i N. N. napadač pobjegli.

Vuković je uhapšen 24. oktobra 2019. godine a šest mjeseci kasnije protiv njega podignuta je optužnica za pokušaj ubistva Brkovića i ubistvo Vojičića.

Optuženi Vuković pred sudom nije želio da iznosi odbranu, navodeći da ostaje pri izjavama datim u ranijoj fazi postupka.

Vuković je u prvoj izjavi naveo da nema veze sa napadom na Vojičića i Brkovića.

On je u tužilaštvu tvrdio da ne poznaje Brkovića, niti je poznavao Srđana Vojičića.

Ispričao je da se bavio sakupljanjem željeza od čije je prodaje kupovao drogu.

- Nikada nikog nijesam napadao niti udarao metalnom šipkom. Nijesam učestvovao u događaju gdje je neko lice pucalo u neko drugo lice. To što je moj DNK trag nađen na šipci jedino može biti da sam u prolazu dodirnuo i odbacio tu šipku, vidjevši da od nje ne mogu zaraditi - stoji u prvoj izjavi koju je ovaj optuženi dao u istrazi.

U drugoj izjavi pred tužilaštvom u novembru 2019. godine, Vuković je ponudio istražiteljima da im ispriča ,,sve od A do Š“ u zamjenu za status zaštićenog svjedoka u ovom slučaju.

U trećoj izjavi datoj u aprilu 2020. godine, Vuković je kazao da će ispričati sve ali Specijalnom tužilaštvu, jer je u predmetnom događaju učestvovalo više lica, nalogodavaca i organizatora.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR