7 °

max 10 ° / min 4 °

Ponedjeljak

04.12.

10° / 4°

Utorak

05.12.

10° / 6°

Srijeda

06.12.

10° / 7°

Četvrtak

07.12.

10° / 4°

Petak

08.12.

9° / 3°

Subota

09.12.

10° / 5°

Nedjelja

10.12.

11° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: Regionalni centar bezbjednosti „Jug“ tokom praznika obezbijedio stabilan red i mir na primorju

Hronika

Comments 0

UP: Regionalni centar bezbjednosti „Jug“ tokom praznika obezbijedio stabilan red i mir na primorju

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Bar su u cilju održavanja povoljnog bezbjednosnog ambijenta na teritoriji svoje nadležnosti, tokom državnog praznika, Dana nezavisnosti, te pojačane posjećenosti primorskih opština, sproveli su niz planiranih aktivnosti, saopšteno je iz Uprave policije.

"U periodu od 19. do 23. maja izvršena je kontrola 100 lica koja su interesantna sa bezbjednosnog aspekta, a koji borave na području primorskih opština, od kojih je 21 lice sankcionisano zbog počinjenih prekršaja.

U dva slučaja od lica je oduzeto vatreno oružje – pištolj i ukupno 22 komada municije kalibra 7,65 mm, što je rezultiralo podnošenjem krivičnih prijava zbog počinjenih krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Opojna droga zaplijenjena je u 19 slučajeva i to marihuana, kokain, tablete ksalola. Podnijeto je 17 prekršajnih prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga i dvije krivične prijave zbog krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga", navode u saopštenju.

Izvršena je, dodaju, kontrola osam ugostiteljskih objekata u kojima često borave ili su vlasnici lica koja su bezbjednosno interesantna i/ili su članovi organizovanih kriminalnih grupa.

"Sprovedena je planska aktivnost „Mladost“ gdje su u jednom ugostiteljskom objektu u Kotoru zatečena dva maloljetna lica u konzumaciji alkohola. Protiv pravnog i odgovornog lica ovog ugostiteljskog objekta biće podnijeta prekršajna prijava iz čl. 25 Zakona o javnom redu i miru.

Održano je pet javnih priredbi, od kojih su najposjećeniji bili u Ulcinju, Baru i Kotoru, a na kojima je ukupno prisustvovalo oko 40.000 građana. Sve javne priredbe su protekle u punom redu i miru.

U navedenom periodu, što je takođe značajno naglasiti, podnijeto je 57 prekršajnih prijava zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, te je izdato 500 prekršajnih naloga.

Zatečeno je 58 vozača koji su vozilom upravljali u alkoholisanom stanju", zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR