9 °

max 11 ° / min 6 °

Četvrtak

22.02.

11° / 6°

Petak

23.02.

11° / 7°

Subota

24.02.

10° / 9°

Nedjelja

25.02.

13° / 9°

Ponedjeljak

26.02.

15° / 9°

Utorak

27.02.

15° / 10°

Srijeda

28.02.

16° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bijelo Polje: Podnijete krivične prijave, dvije osobe osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja, treća za krađu šume

Hronika

Comments 0

Bijelo Polje: Podnijete krivične prijave, dvije osobe osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja, treća za krađu šume

Autor: Antena M

  • Viber

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje podnijeli su krivične prijave protiv dvije osobe zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i protiv jednog lica zbog šumske krađe, saopšteno je iz Uprave policije. 

"Naime, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja sumnjiče se N.M. (39) i N.Č. (22). N.M. je krivično djelo koje mu se stavlja na teret izvršio na način što je u svojstvu službenog lica, nevršenjem svoje službene dužnosti shodno svojim ovlašćenjima, kao rukovodilac Područne jedinice Uprave za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac, pribavio korist nepoznatim licima tako što nakon isteka ugovora o djelu N.Č., koji je obavljao poslove čuvara šuma u gazdinskoj jedinici Lepenac – Palješka Gora, nije obezbijedio čuvanje šuma u toj gazdinskoj jedinici. Takođe, N.M. nije razdužio N.Č. na dan kada mu je istekao ugovor o djelu već mu je omogućio da i dalje radi.

N.Č. je, kako se sumnja, pomenuto krivično djelo izvršio na način što nije evidentirao niti prijavljivao bespravne sječe šuma u količini od 473 komada bukovih stabala i 26 stabala jele, ukupne bruto mase 432,46 m3. Na ovaj način su osumnjičeni pričinili štetu Upravi za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac u iznosu od 25,595 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije. 

Osim toga, krivična prijava podnijeta je i protiv V.Ć. (50).

"Njemu se na teret stavlja krivično djelo šumska krađa. Sumnja se da je početkom novembra u državnoj šumi bespravno posjekao 31 bukovo stablo, ukupne bruto mase 36,85 m3, na koji je način pričinio štetu Upravi za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac u iznosu od 2,239 eura", dodaju iz UP. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR