13 °

max 16 ° / min 11 °

Utorak

27.02.

16° / 11°

Srijeda

28.02.

18° / 11°

Četvrtak

29.02.

18° / 12°

Petak

01.03.

13° / 10°

Subota

02.03.

14° / 9°

Nedjelja

03.03.

12° / 9°

Ponedjeljak

04.03.

10° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Suđenje Radu Miloševiću po tužbi bivšeg službenika ANB-a; Piperović: Intencija bila da se Spičanović ocrni

Izvor: tv e

Hronika

Comments 2

Suđenje Radu Miloševiću po tužbi bivšeg službenika ANB-a; Piperović: Intencija bila da se Spičanović ocrni

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

U podgoričkom Osnovnom sudu danas  je okončan postupak po tužbi koju je protiv nekadašnjeg direktora Uprave prihoda i carina (UPC) Rada Miloševića podnio bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Drago Spičanović.  Odluku o tome da li je Spičanovićeva tužba osnovana sudija Milica Radović će donijeti u zakonskom roku, prenosi TV E.

I pored priznanja da su optužbe koje je iznio na račun Spičanovića, ustvari njegovo mišljenje koje je stekao na osnovu navodnih operativnih saznanja, za koja je i sam kazao da ne moraju biti tačna, Milošević je danas odbio da uputi izvinjenje i tako se spasi tužbe.

Punomoćnik Spičanovića, Zoran Piperović Miloševiću je predložio i jedan, kako kaže, „džentlmenski izlaz“.

„Rekao sam – Izvini se danas pred sudom gospodinu Spičanoviću i mi ćemo da povučemo tužbu. On kaže – Ne, nisam ga oklevetao, nisam povrijedio pravo ličnosti gospodina Spičanovića i to neću da uradim. I ostao je pri stavu da je on to kazao na osnovu operativnih informacija“, kazao je Piperović za TV E.

Umjesto izvinjenja, tuženi Milošević je objasnio da je imao pristup strogo tajnim podacima MUP-a i Uprave carina.  Ipak na zahtjev Spičanovića da dostavi akt kojim je tražio i dobio podatke o njemu, Milošević je otkrio da nikada zvanično nije tražio podatke o njemu već da je, navodno, sve informacije dobijao usmeno iz obavještajnog sektora.

„Na moje pitanje da li je on napravio službenu zabilješku tim povodom, kazao je da nije. Na moje pitanje da li je kontaktirao tužilaštvo tim povodom, kazao je da nije. Na moje pitanje da li je zvao nekog iz Uprave policije, kazao je da nije. Na moje pitanje zbog čega je onda sve to ispričao televiziji - da je Spičanović švercer cigareta, nije imao odgovor. Sve to govori da je u pitanju, ili čovjek koji mnogo ne zna ili je zlonamjeran ili je, što je meni najbliže, izmanipulisan od njegovog  partijskog šefa u smislu – Kad budeš tamo pošao reći ćeš da je jedan od švercera i gospodin Spičanović“, istakao je Piperović.

Miloševiću danas nije bilo jasno ni zbog čega se Spičanović našao uvrijeđen, kada su, kako je rekao o njemu kao šverceru cigareta ranijih godina pisali pojedini mediji. Zbog Miloševićeve nejasnoće advokat Piperović nije skrivao čuđenje da je tuženi kao visoki funkcioner koristio glasila da bi izgradio stav o nekome.

„On je dalje istakao da je imao informaciju  da je Spičanović procesuiran zbog šverca cigareta, da je, kako se izrazio, SDT češljao Spičanovića, da je ranije davao izjave. Što nije tačno. Gospodin Spičanović nikada nije pozivan tim povodom ni u Upravu policije, ni u tužilaštvo ni u Specijalno tužilaštvo. Prosto, niko ga nikad o tome nije zvao. Dakle, potpuno je bilo jasno da je intencija bila da se čovjek, narodski rečeno, ocrni... Nije na odmet da kažem jednu žalosnu činjenicu da je zbog te emisije i nakon te emisije preminuo otac Draga Spičanovića“, poručio  je Piperović.

Spičanović je, podsjetimo tužio Miloševića za nadoknadu nematerijalne štete jer je, kako je kazao, nekoliko sati poslije Miloševićevih optužbi, njegov otac završio u bolnici, a samo za četiri dana stanje mu se pogoršalo i pao je u komu, da bi nakon 25 dana preminuo.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

!!!

Ovaj se još nada da će ga Brat Dritan spasiti zatvora zbog šverca cigareta i njihovu preprodaju.Nadam se da će,ako išta drugo,makar biti u susjednim ćelijama u Spužu.Mada,OVO što je bilo Premijer više je kandidat za psihijatrijsku ustanovu.