17 °

max 18 ° / min 13 °

Utorak

14.05.

18° / 13°

Srijeda

15.05.

20° / 12°

Četvrtak

16.05.

25° / 14°

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 15°

Nedjelja

19.05.

28° / 18°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Saičić: Svešteno lice pomagalo krivolovcima, država da nam omogući upotrebu sredstava prinude

Izvor: Pobjeda/ Stevo Vasiljević

Hronika

Comments 6

Saičić: Svešteno lice pomagalo krivolovcima, država da nam omogući upotrebu sredstava prinude

Izvor: TV Nova M

Autor: Antena M

  • Viber

Šef Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero Vuk Saičić, koji je sinoć napadnut u akciji sprečavanja krivolova, kazao je da je vrijeme da im država omogući da nose sredstva prinude kako si se odbranili u ovakvim situacijama. On je najavio da će o sinoćnjem inicidentu, u kom je povrijeđen i njegov kolega Marko Gluščević, obavijestiti Mitropoliju crnogorsko-primorsku jer je u tom događaju učestvovalo i jedno svešteno lice koje je pomoglo krivolovcima.

Javnost je o napadu na Skadarskom jezeru obavijestio građanski aktivista Aleksandar Dragićević uz video na kojem se vidi kako krivolovci grubo pokušavaju da spriječe nadzornike u vršenju dužnosti. Koristili su se i veslima i ostima i tom prilikom im nanijeli povrede.

Saičić kaže da im je jedan od dva napadača poznat. Ističe da je ovo četvrti napad na zaštitare Skadarskog jezera i da je vrijeme da država reaguje.

- Jedno lice nam je poznato i preziva se Prenkić, dok je drugo za nas nepoznato. Fizički su nas napali, ostima su nas gađali i bilo je bliskog kontakta. Zadobili smo povrede, što su i utvrdili sinoć u Urgentnom centru. Ovo je poziv i za državu, Vladu, sve nadležne institucije. Goloruki smo, a imamo sve zakonske licence da možemo posjedovati sredstva prinude. Sad je momenat ili nikad - poručio je Saičić u izjavi za TV Nova M.

I direktor Nacionalnih parkova (NPCG) Vladimir Martinović traži adekvatnu reakciju države. Ističe da su nadzornici ugroženi zbog čega zahtijeva sistemsku podršku "kako bi se izborili sa biznisom vrijednim stotinama hiljada eura".

Martinović poručuje da ih ovakvi događaji neće poljuljati u snažnoj borbi za zaštitu najvrijednijih područja Crne Gore, ali ističe da se nadzornicima, osim što ih treba platiti, moraju obezbjediti sredstva za rad, bolja oprema, plovila, sredstva prinude, a to sve, kako je rekao, košta.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Popovskikrap

Ukradoše istoriju I 50 miliona kvadrata, a padoše na krapove

Invictus

@delboj Ne može im niko ništa bez prethodnog odobrenja crkvene centrale. To je temeljni ugovor u svom punom "sjaju" i u praksi.

Alex

Obavijestice mitropoliju.Sto pričaš ,alooooo.Pa oni su pred zakonom jednaki ,nije ovo srednji vijek.