27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UP: Čamgoz osumnjičen da je falsifikovanu ispravu predao službenicima MUP-a, ne može dobiti odobrenje za privremeni boravak

Hronika

Comments 0

UP: Čamgoz osumnjičen da je falsifikovanu ispravu predao službenicima MUP-a, ne može dobiti odobrenje za privremeni boravak

Autor: Antena M

  • Viber

Policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala podnijeli su krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv turskog državljanina i međunarodno traženog Binalija Čamgoza zbog sumnje da je izvršio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.  

"Policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala su u nastavku aktivnosti usmjerenih na dokazivanje i otkrivanje krivičnih dijela povezanih sa aktivnostima međunarodno traženog lica podnijeli krivičnu prijavu državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv lica C.B. (40) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Sumnja se da je C.B. počinio ovo krivično djelo na način što je 9. juna 2022. godine prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje dozvole za privremeni boravak i rad službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova – Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Budva upotrijebio falsifikovanu putnu ispravu Turske koja glasi na ime M.A.B., na koji je način doveo u zabludu službenike MUP-a koji su mu izdali dozvolu za privremeni boravak.

Radi objektivnog i tačnog informisanja javnosti, C.B. je prvo izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave za koje je pravosnažno osuđen, gdje je takvu ispravu upotrijebio kao pravu, a potom sa istim dokumentom izvršio niz krivičnih djela i to dovođenjem u zabludu organa za sprovođenje zakona- službenike Ministarstva unutrašnjih poslova i druga lica (službenike Centralnog registra privrednih subjekata i notara) gdje je preduzetim kontinuiranim aktivnostima počinio nova krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja", navodi se u saopštenju Uprave policije. 

Policija navodi da prema zakonima Crne Gore ne može dobiti odobrenje za privremeni boravak u našoj zemlji. 

"Budući da ne ispunjava niti jedan uslov shodno Zakonu o strancima Crne Gore, odnosno ne posjeduje nijedan važeči lični identifikacioni dokument (ličnu kartu ili putnu ispravu) i drugi uslov da nije osuđivan ili da se protiv njega ne vodi krivični postupak u njegovoj matičnoj zemlji što je predstavljeno dokazima - raspisivanje međunarodne potjernice od strane Organa za sprovođenje zakona Republike Turske.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju aktivnosti u ovom predmetu sa ciljem identifikacije i procesuiranja povezanih lica koja su imenovanom direktno ili posredno pružala logističku podršku u sprovođenju kriminalnih aktivnosti radi ostvarivanja povoljnog položaja - dobijanja odgovarajuće dokumentacije i sticanja odgovarajućeg statusa u skladu sa pozitivno pravnim propisima Crne Gore", navode iz UP. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR