27 °

max 27 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

27° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 13°

Petak

03.05.

15° / 10°

Subota

04.05.

16° / 9°

Nedjelja

05.05.

18° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milović: SDT se bavi davanjem azila Telmanu, i na Odboru sam rekao da je Abazović prvoosumnjičeni

Izvor: Antena M

Hronika

Comments 5

Milović: SDT se bavi davanjem azila Telmanu, i na Odboru sam rekao da je Abazović prvoosumnjičeni

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar pravde Andrej Milović najavio da će od koordinatora službi bezbjednosti Alekse Bečića, ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina tražiti odgovor na pitanje ko je šefu Specijalnog policijskog odjeljenja Predragu Šukoviću dao dozvolu da na odboru za bezbjednost javno saopšti detalje o Miloviću, koji, kako kaže Milović, ugrožavaju njegovu sigurnost. 

''Svi su čuli da je Šuković rekao na sjednici da za ono što iznosi ima dozvolu. Sad ćemo da vidimo ko mue ja dao dozvolu, na ovome ne može da se završi. Sad će neko morati da stane pred crnogorsku javnosti i kaže:'' Ja sam dao Predragu Šukoviću dozvolu da iznese javno podatke o štićenoj ličnosti. A onda će prema toj osobi preduzeti sve što treba, vi znate da bivši direktor ANB trenutno mima rttri optužnic ei sudi mu se'', rekao je Milović novinarima. 

Odgovarajući na pitanje kakvo je bezbjednosno stanje u državi, Milović je kazao da je zabrinjavajuće.

''Ako se ministar pravde kao zaštićena ličnost se prati na način na koji se prati, ne obavještava o potencijalnim bezbjednosno interesantnim licima i kontaktima i iznose mu se kretanja javno i čine ih dostupnim organizovanim kriminalnim grupama koje to javno gledaju, sjednice odbora i slično, zamislite onda čemu može da se nada građanin ili građanka Crne Gore kada zaštićena ličnost preživi sve ono što sam ja preživio'', rekao je Milović. 

On je rekao i da su u toku proceduree kako bi se dobio odgovor zašto ministar pravde nema kontraobavještajnu zaštitu ANB-a.

Abazović proosumnjičeni u slučaju Telmana Ismailova

Milović je novinarima rekao da je pred SDT-om u toku postupak u vezi sa azilom za Telmana Ismailova.

"Koliko sam ja upoznat sa tim, Abazović je predmet postupka", rekao je Milović i dodao da je i na Odboru rekao da je Abazović u tom predmetu prvoosumnjičeni.

Telmana, objašnjava Milović, Rusi terete za dva ubistva, a Binalija Čamgoza u Turskoj, tvrdi, ne terete ni za jedno.

Uskoro selidba SDT-a u zgradu stare Vlade

Ministar Milović rekao je da je formirana radna grupa za preseljenje SDT u staru zgradu vlade, a tu je planirano i da bude smješten budući Specijalni sud.

Dodaje da ako to ne bude tehnički izbodljivo, tražiće lokaciju za Specijalni sud.

"Na Zabjelu je planirana izgradnja pravosudnog kvarta. Mi ćemo početi, možda nećemo mi završiti, ali za 5 do 10 godina Crna Gora će imati reprezentativne uslove za pravosuđe", to je Milović rekao na radnom doručku sa novinarima na kome govori o rezultatima rada njegovog resora u prvih 100 dana Vlade.

"Ministarstvo radi na izmjenama Krivičnog i Zakonika o krivičnom postupku, kao i na strategiji reforme pravosuđa do 2027. godine. Takođe, prolazimo i kroz Zakon o sprječavanju korupcije, a bavićemo se i pripremom Zakona za oduzimanje imovine stečene kriminalom", rekli su saradnici minisra pravde.

Aleksandar Bakrač, državni sekretar Ministarstva pravde govorio je o detaljima kojim se odnose na izmjene Zakonika o krivičnom postupku. On je rekao da u odnosu na femicid predstoji ozbiljna analiza sudskih presuda.

SDT je, kaže Bakrač, zatrpano krivičnim prijavama zbog korupcije.

"Oko 1300 prijava je trenutno u SDT-u", kaže Bakrač.

Milović je u neformalnom razgovoru sa novinarima rekao da je više nego jasno da se on prati.

"To i nije sporno, jer sam državni funkcioner, ali se postavlja ko i kako eksploatiše te podatke", rekao je Milović i ponovio da ga služba koja bi se trebala baviti njegovom bezbjednošću nije poslije famozne slave u Beranama informisala i upozorila da je na tom događaju bilo BI lica.

"Napadi na mene pokazuju koliko ih je strah", rekao je Milović.

Slučaj sveštenika: Ne mogu da govorim o kome se radi

"Ne smijem da govorim o tome za koga je predsjednik trazio moje mišljenje. Ja sam to rekao kao o pojavi da neko ujutro govori o pravdi, a potom čini kriminalne aktivnosti", rekao je Milović o slučaju sveštenika.

Milović tvrdi da šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković sjedi sa osobom osuđenom za ubistvo, te da je povezan sa OKG-om.

"Desna ruka Šukovića me fotografisao kada sam sjedio sa bratom GST Vladimira Novovića", tvrdi Milović i dodaje da je to ugrožavanje bezbjednosti Novovićevog srodnika.

"Moj tim radi na aktima koji će biti upućeni Bečiću, Šaranoviću i Brđaninu sa pitanjem da li ste vi dali odobrenje Predragu Šukoviću da na Odboru iznosi podatke do kojih je došao kao zvaničnik policije", rekao je Milović.

Milović je pozdravio presudu grupi optuženoj za pokušaj ubistva, a za koje je dokaz bila Sky prepiska.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Luka Muka

Kad ministar kaze ko je kriv.....

roki

Imas moju podrsku da raskrinkas "oslobodioce " do kraja. Kreni od Dritana pa Sukovica...

Sanja

Miloviću,samo HRABRO.Sa ISTINOM se samo pobjeđuje!Da je Jakov znao-ne bi te čačko!Za nauk svima.