11 °

max 19 ° / min 11 °

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

23° / 13°

Četvrtak

09.05.

24° / 15°

Petak

10.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Identifikovana još jedna maloljetna osoba osumnjičena za lažno prijavljivanje za postavljenu eksplozivnu napravu

Izvor: Antena M/ Dragan Tomašević/ ilustracija

Hronika

Comments 0

Identifikovana još jedna maloljetna osoba osumnjičena za lažno prijavljivanje za postavljenu eksplozivnu napravu

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala zaduženi za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, zajedno sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti ”Jug”, uz koordinaciju sa nadležnim državnim tužilaštvom, identifikovali sedamnaestogodišnju osobu, koja je mejlom uputila poruku prijeteće sadržine na adresu srednje mješovite škole "Mladost" u Tivtu.

Pripadnici policije su protiv maloljetnika podnijeli krivičnu prijavu nadležnom Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo lažno prijavljivanje.

Maloljetna osoba je, kako se sumnja, 29. februara uputila mejl prijeteće sadržine na adresu Srednje mješovite škole "Mladost" u Tivtu, čiji sadržaj se odnosio na navodno postavljenu eksplozivnu napravu u toj ustanovi.

Službenici Uprave policije će u kontinuitetu nastaviti rad na predmetima ovog tipa i istraživanje ovakvih kriminalnih aktivnosti sa posebnom pažnjom, u cilju zaštite najranjivijih društvenih kategorija.

Naglašavamo i ukazujemo maloljetnim licima, ali i cjelokupnoj javnosti da aktivnosti koje se preduzimaju u sajber prostoru podrazumijevaju i odgovorno ponašanje svih korisnika informacionih tehnologija, a odgovornost je na svakom pojedincu koji eventualno krši pozitivno pravne propise.

Istovremeno apelujemo na roditelje ali i na prosvjetne radnike da povećaju pozornost i nadzor djece u sajber prostoru u cilju njihove zaštite i zaštite cjelokupnog društva, navodi se u saopštenju iz Uprave policije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR