15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 10°

Subota

04.05.

20° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

17° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Policija nakon 14 godina otkrila ko je prijetio zaposlenima Vijesti, slučaj zastario

Hronika

Comments 0

Policija nakon 14 godina otkrila ko je prijetio zaposlenima Vijesti, slučaj zastario

Autor: Antena M

  • Viber

Službenici Uprave policije su rasvijetlili ugrožavanje sigurnosti počinjeno 2010. godine na štetu pet lica zaposlenih u TV Vijesti i ND Vijesti, saopšteno je iz Uprave policije.

"Policijski službenici su, naime, identifikovali M.D. i M.R, državljane Crne Gore, kao lica koja su, 24.09.2010. godine, počinila krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, na štetu S.Š, M.P, Ž.I, Lj.M. i B.B, zaposlenih u TV Vijesti i ND Vijesti.

Navedenog dana su, podsjećamo, na adresu TV Vijesti i ND Vijesti, putem redovne pošte, dostavljena pisma adresirana na ovih pet oštećenih lica, sa porukom „Gotov si, ti si sledeći!!!“", navode u saopštenju. 

Kako dodaju, zbog proteka roka zastarjelosti krivičnog gonjenja, ovaj slučaj ne može biti procesuiran državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, budući da se postupajući tužilac prilikom konstultacija u ovom predmetu, obavljenih u proteklom periodu, izjasnio da je slučaj zastario.

"Uprava policije će, u narednom periodu, kroz mjere i radnje iz djelokruga svoje nadležnosti, nastaviti aktivnosti na zaštiti integriteta i sigurnosti novinara i drugih lica zaposlenih u medijima. Svaki verbalni ili fizički napad na novinare i medijske poslenike smatramo nedopustivim.

Novinarima i licima zaposlenim u medijima treba da se obezbijedi siguran društveni ambijent u kojem će biti zaštićeni od bilo kakvih napada na njihovu ličnost zbog profesije kojom se bave a koja je od izuzetne važnosti za razvoj i napredak demokratskog društva", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR