21 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

22° / 15°

Četvrtak

02.05.

19° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 10°

Nedjelja

05.05.

19° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

16° / 10°

Utorak

07.05.

19° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Katnić i Lazović privedeni kod istražnog sudije; Piperović tražio  izuzeće sudije Gorana Šćepanovića

Izvor: Screenshot Dan

Hronika

Comments 0

Katnić i Lazović privedeni kod istražnog sudije; Piperović tražio izuzeće sudije Gorana Šćepanovića

Izvor: Dan; Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i bivši funkcioner Uprave policije Zoran Lazović privedeni su kod sudije za istragu podgoričkog Višeg suda.

Prema saznanjima Pobjede, njih bi trebalo da sasluša sudija za istragu Goran Šćepanović, koji će odlučiti o zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da im se odredi pritvor do 30 dana.

Advokat Zorana Lazovića, Zoran Piperović potvrdio je Pobjedi da je tražio  izuzeće sudije Višeg suda Gorana Šćepanovića. 

Obrazlažući ovakav postupak, Piperović je kazao da je Ščepanović već sinoć naveo da su ispunjeni svi procesni razlozi za određivanje pritvora, čime je, kako tvrdi, svojom odlukom da odbije žalbu na rješenje o tužilačkom zadržavanj, prejudicirao ishod odluke o pritvoru.

Podsjećamo, Katnić i Lazović su sinoć saslušani kod specijalnog državnog tužioca i njima je određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Lazović je negirao navode tužilaštva i nije odgovarao na pitanja tužioca. Njemu se na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

Katnić je odbio da angažuje branioca, pa je advokat po službenoj dužnosti samo dobio rešenje o zadržavanju. On nije prisustvovao saslušanju Katnića. Katniću se na teret stavlja članstvo u kriminalnoj organizaciji i zloupotreba službenog položaja.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR