23 °

max 23 ° / min 15 °

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 10°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDT: Perović osumnjičena da je sebi i drugima pribavila imovinsku korist preko 60.000 eura

Hronika

Comments 6

SDT: Perović osumnjičena da je sebi i drugima pribavila imovinsku korist preko 60.000 eura

Autor: Antena M

  • Viber

Izviđaj protiv Jelene Perović, direktorice ASK-a, pokrenut je zbog postojanja osnova sumnje da je osumnjičena učinila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz SDT-a.

"Naime, iz dokaza, podataka i obavještenja prikupljenih u izviđaju proizilaze osnovi sumnje da je osumnjičena, kao službeno lice i javni funkcioner - direktorica Agencije za sprječavanje korupcije, u periodu od avgusta 2020. do februara 2024. godine, prekoračila granice svog službenog ovlašćenja i tako sebi i drugima pribavila imovinsku korist, jer je, suprotno Zakonu o zaradama zaoslenih u javnom sektoru, donosila odluke kojima je uvećavala svoju zaradu po osnovu prekovrmenog rada, odnosno za varijabilni dio zarade i odluke kojima je sebi određivala naknadu za članstvo u određenim radnim grupama koje je sama obrazovala, iako je donošenje tih odluka isključivo u nadležnosti Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije kao tijela koje bira dirketora Agencije, odnosno jer je, u periodu od januara do jula prošle godine, donosila privremene odluke kojima je utvrđivala pravo na naknadu predsjedniku i članovima Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije, iako je donošenje takvih odluka u isključivoj nadležnosti Skupštine Crne Gore, koja bira članove Savjeta Agencije, pa je tako sebi i drugima pribavila imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 60.000 eura", navodi se u saopštenju koje potpisuje portparol i državni tužilac Vukas Radonjić.

Dakle, kako navodi Radonjić, predmet pokrenutog postupka nije eventualna zloupotreba službenog vozila od strane osumnjičene, o čemu je u Specijalnom državnom tužilaštvu formiran poseban krivični predmet, po krivičnoj prijavi nevladine organizacije Mreža za afirmaciju nevladinog sektora, u kojem je takođe u toku izviđaj, već nepravilnosti konstatovane inspekcijskim nadzorom Budžetske inspekcije Ministarstva finansija, koja je službene isprave po završenom nadzoru dostavila Specijalnom državnom tužilaštvu.

"Svakako, u posljednjem pokrenutom postupku izviđaja protiv osumnjičene biće cijenjena i službena dokumentacija Agencije za sprječavanje korupcije, koju je policija privremeno oduzela prilikom pretresanja sjediša Agencije, ali i koju je Agencija dostavila po zahtjevima Specijalnog državnog tužilaštva, u cilju utvrđivanja osnova sumnje da li u sastav produženog krivičnog djela ulaze i druge protivpravne radnje osumnjičene, osim onih zbog kojih je postupak pokrenut", zaključuje Radonjić.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Tek tako

Stara Japanska poslovica kaže da od drveta ne vidimo šumu. Nije u redu ako je to uradila ali zamisli jadnog SDT ovo stavlja u prvi plan a Lekic opeljesio Rudnik i evo ga opet jaše . Za 20 godina ce te biti grđi od najgrđeg DPS.

Neka čoče

Raonic je uradio gore stvari pa ga ne hapsite. O čemu se ovđe radi?

mr

I treba da odgovara ako je napravila štetu od 60 000 €. Jedan bolji auto koji su oni lomili kao od šale... Očekivao sam da će neko,prije nje, odgovarati za milionske štete! Trajekti, Rudnik uglja, CEDIS, EPCG-Solar, desetine hiljada zaposlenih na "divlje"......! Logično bi bilo, zar ne! Ali........ !!!