15 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

16° / 12°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

19° / 12°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ukinuto rješenje kojim je odbijeno jemstvo za puštanje na slobodu Miloša Medenice

Izvor: Mara Babović/Pobjeda

Hronika

Comments 2

Ukinuto rješenje kojim je odbijeno jemstvo za puštanje na slobodu Miloša Medenice

Autor: Antena M

  • Viber

Apelacioni sud uvažio je žalbe branilaca okrivljenog Miloša Medenice i  ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, saopšteno je je iz Apelacionog suda.

Podsjećamo rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog branioca okrivljenog Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, ukupne procijenjene vrijednosti 1.450.814 eura .

“Odlučujući o žalbama ovaj sud je utvrdio da je prvostepeno rješenje donijeto uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, jer ne sadrži jasne i potpune razloge o odlučnim činjenicama za donošenje odluke.

Naime, prvostepeni sud nije ispitivao ni cijenio da li ponuđeno jemstvo sa mjerama nadzora predstavlja dovoljnu garanciju za obezbjeđenje prisustva okrivljenog, na šta upućuje Ustavni sud Crne Gore ,donijetoj po ustavnoj žalbi okrivljenog, iz kojih razloga se zaključci prvostepenog suda o neosnovanosti predloga za ukidanje pritvora uz određivanje jemstva za sada ne mogu prihvatiti”, navodi se u saopštenju.

Ovaj sud je naložio prvostepenom sudu da u ponovnom postupku otkloni navedenu bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, tako što će shodno izloženim razlozima ovog rješenja, za odluku koju će donijeti po predmetnom predlogu dati potpune, jasne i dovoljne razloge.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

Mi imamo pro-srbijansko-Litijisasko sudstvo-crkve Srbije...Sad znate sto se hapsi Medenica-Veljovic-Katnic-Lazovic itd..

Željko

Hapsi sve lopove .Dokazite da nije partijska osveta hapsite i iz nove vecine ima ih za zatvor ,ako su iz nove vecine nedidirljivi to je samo odvetnici čin .