20 °

max 23 ° / min 20 °

Utorak

22.09.

23° / 20°

Srijeda

23.09.

23° / 19°

Četvrtak

24.09.

25° / 21°

Petak

25.09.

24° / 20°

Subota

26.09.

23° / 20°

Nedjelja

27.09.

20° / 17°

Ponedjeljak

28.09.

21° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
The National Interest” – glasilo putinovske propagande u SAD

Religija

Comments 8

Izvor: Piše: Nero Volf

Autor: Antena M

  • Viber

The National Interest” – glasilo putinovske propagande u SAD

Ovdašnji mediji danas prenose bombastičan tekst magazina „The National Interest” u kojem se navodi da „novi Zakon o slobodi vjeroispovjesti omogućava Đukanovićevoj kleptokratiji da kontroliše na stotine crkvenih imanja koja koristi Srpska pravoslavna crkva, dok istovremeno slabi jedinu insituciju koja je u Crnoj Gori sposobnu da mu napravi ozbiljan problem u njegovoj vladavini”.

„The National Interest” juče piše:

„Priroda Đukanovićeve vladavine se mijenjala, od devijantne do koruptivne. Ponekad je međutim bilo i farsično. Glavni primjer viđen je u događajima oko tzv. državnog udara u Crnoj Gori u oktobru 2016. godine. Zapravo priča o navodnom ruskom udaru na Crnu Goru postaje sve više apsurdnija, što se više ulazi u analizu. Dovoljno je napomenuti da je navodni pokušaj puča bio treći takav događaj koji se desio u Crnoj Gori uoči izbora. Samo po sebi apsurdno”.

Iako zaista izlazi u SAD, „The National Interest” je tipičan medijski punkt Rusije. U julu 2015. godine magazin je objavio članak Marije Butine u kojem pledira za poboljšane odnose između Ruske Federacije i buduće američke republikanske predsjedničke administracije. Članak je najavio veliku rusku infiltraciju u američke predsjedničke izbore. Tri godine kasnije Butinu je uhapsio FBI, optuživši je za zavjeru i djelovanje u svojstvu ruskoga agenta.

Autor citiranog članka o Crnoj Gori, Gordon Baroš, rado viđen je gost na srpskim portalima. Piše u korist srpske vlade i podržava Aleksandra Vučića. Pokušava da Srbiju predstavi u drugačijem svijetlu od realnog. Nedavno je napisao:

„Američka balkanska politika ostala talac posebnih interesa i etničkih lobija koji vjeruju da izvlače korist od stvaranja što većeg jaza između Vašingtona i Beograda. Takva kratkovidost prijeti da ugrozi progres koji je već postignut u odnosima između Vašingtona i Beograda. Upadljiv primjer toga je učestalo medijsko prikazivanje Srbije kao ‘ruske ispostave na Balkanu’, iako realnost govori o nečemu prilično drugačijem”.

U najnovijem članku, Baroš žali što, kako piše, „ipak i danas u Vašingtonu imamo ljude koji Đukanovića predstavljaju kao iskusnog državnika, kako je nazivan u vašingtonskim salonima za prijeme. Džo Bajden dočekao ga je 2014. u Bijeloj kući”.

Ugled „The National Interest” i istoimenog think-tank centra, koji je finansiran ruskim novcem, urušen je aferom sa špijunkom Marijom Butinom. Američki mediji navode da „The National Interest” i dalje protežira proruske stavove.

Krajem 2018. Butina je priznala krivično djelo špijunaže, a proljetos je savezni sud osudio na 18 mjeseci zatvora. Oslobođena 25. oktobra 2019. Deportovana u Rusiju.

 

 

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Proruski Medij - I

The National Interest ciji je vlasnik Rus, je vezan za anti-NATO krugove,kao sto je senator Paul Rand koji je jedan od dva koji je glasao protiv ulaska CG u NATO. Ovaj medij je izrazito antievropski,ocekivano. Podmuklo se predstavlja kao pacifisticki a svaki broj im je o moci ruskog oruzja

Proruski medij

Hvala Bogu da neko progovori o ovom monstrumu od medija na tlu Amerike. Vlasnike je Rus, naravno. Ovaj medij kontinuirano, ali vrlo perfidno promovise ruske interese. Mjesecima su objavljivali anticrnogorske clanke prije ulaska u NATO. Pisao ih je Doug Bandow, novinar sa istorijom narucenih clanaka

baka

@Ako Pa citas li ti sržta pise ? ko je covjek? čime se bavio ! odstranjen iz Sfora ,sa univerziteta. Dodikov savjetnik. Glasnogovornik SPC. I kad su ih preduhitrili Antena M ( a vjerovatno i antihibridni tim poceo da radi ) skidose informaciju. Da sakriju svoju umjesanost u sve to. Kao da Vijesti nijesu znale o kakvom čovjeku se radi. Tzv analitičaru. Ali su na vrijeme preduhitrene.