17 °

max 17 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

17° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Islamska zajednica obustavlja vjerske obrede

Religija

Comments 0

Islamska zajednica obustavlja vjerske obrede

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori, zbog naredbe Ministarstva zdravlja o privremenim mjerama, donio je odluku o obustavljanju vjerskih obreda u džematu, obrazovno-vaspitnog rada i drugih okupljanja vjerskog i kulturnog karaktera.

U svim vjerskim objektima Islamske zajednice privremeno se obustavljaju džuma namaz i dnevni namazi u džemat, a odgovorne osobe obavezuju se da pred svaki namaz oglase ezan i sami obave namaz u vjerskom objektu.

„Privremeno se obustavljaju sva okupljanja i događaji vjerskog i kulturnog karaktera, uključujući i učenje mevluda“, piše u saopštenju Mešihata.

Pozivaju se imami i vjernici da zajedničkim naporima primijene mjere o minimalnom okupljanju, nužnom rastojanju i izbjegavanju neposrednih kontakata prilikom obavljanja obreda dženaze.

„Obavezuju se odgovorne osobe zadužena za brigu o vjerskim i drugim objektima Islamske zajednice iz paragrafa I. i II. da odmah izvrše dezinfekciju prostora i da u istim održavaju pojačanu higijenu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da svi vjerski službenici treba da se pridržavaju mjera nadležnih zdravstvenih institucija i da djeluju u pravcu podizanja svijesti o njihovom značaju i primjeni kod vjernika.

Privremene mjere u trajanju od najmanje 15 dana stupaju na snagu danom donošenja odluke.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR