9 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 7°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

21° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Cetinjski privrednici stavili na raspolaganje smještajne kapacitete za potencijalne karantine

Religija

Comments 0

Cetinjski privrednici stavili na raspolaganje smještajne kapacitete za potencijalne karantine

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Etno selo Sveti Georgije sa Njeguša i hotel Grand sa Cetinja stavili su lokalnoj upravi i nacionalnim vlastima na raspolaganje smještajne kapacitete za potencijalne karantine.

Vlasnik Pansiona 22, kako je saopšteno iz Prijestonice Peja Martinović, ustupio je dva apartmana za smještaj medicinskog osoblja.

“Etno selo na raspolaganje je stavilo 15 bungalova-vila sa 90 ležajeva, a hotel 40 soba sa 80 ležajeva”, navodi se u saopštenju.

Opštinski štab za zaštitu i spašavanje Prijestonice je u ponedjeljak, prema uputstvima Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, preuzeo korake kako bi identifikovao potencijalne objekte za sprovođenje mjera karantina.

“Riječ je o dijelu smještajnih jedinica Doma učenika i studenata Cetinje, o Javnoj ustanovi za odmor i rekreaciju djece „Lovćen Bečići“ na Ivanovim koritima”, navodi se u saopštenju.

Ti objekti predloženi su u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima i načinu organizovanja i sprovođenja zdravstvenog nadzora i karantina i uslovima koje moraju da ispunjavaju objekti za smještaj u karantin, a nadležnost Ministarstva zdravlja je da sprovede dalju proceduru određivanja karantina.

Prijestonica je, kako su naveli opremila prostorije Doma učenika i studenata, koji su joj ustupljeni za potencijalni karantin i preuzela druge mjere kako bi se zaštitilo javno zdravlje.

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan zahvalio se privrednim društvima i pojedincima koji se u velikom broju javljaju lokalnoj upravi.

„To je odgovoran odnos prema sopstvenoj zajednici i državi u kojoj privređujemo, živimo i stvaramo. Ovo je vrijeme koje zahtijeva razboritost, odgovornost i ozbiljnost svakog pojedinca i svake ustanove, organizacije i institucije. Hvala Vam!“, poručio je Kašćelan.

On je još jednom apelovao na sugrađane da ostanu doma, da budu disciplinovani i sačuvaju svoje i zdravlje ljudi koji ih okružuju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR