11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
KORONA: Upokojio se sveštenik u Rusiji, zaražen mitropolit – DRAMATIČNO U SVETO-TROJICKOJ LAVRI

Religija

Tag Gallery
Comments 2

KORONA: Upokojio se sveštenik u Rusiji, zaražen mitropolit – DRAMATIČNO U SVETO-TROJICKOJ LAVRI

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Vladimir Veriga (71), protojerej Ruske pravoslavne crkve iz Moskve, umro je korone – saopštava danas РИА Новости.

Sveštenik je bio duhovnik ikonopisne radionica „Александрия". Na sajtu Pokrovsko-Hotkova ženskoga manastira u kojem je takođe služio liturgije, objavljuju: „Otišao je k Gospodu protojerej Vladimir Veriga. Koronavirus. Carstvo, tebi oče Vladimire, Nebesko”.

Objavljeno je i saopštenje Ruske crkve da je od korone obolio episkop voskresenski Dionisij Porubaj (45), administrativni upravitelj Moskovske patrijaršije.

„Po savjetu lekara, on je odlučio da se podvrgne liječenju u bolnici u vezi sa potvrđivanjem dijagnoze koronavirusne infekcije u početnoj fazi”, saopštava danas Moskovska patrijaršija.

Infekcija se, sudeći po medijskim izvještajima, nevjerovatnom brzinom širi među ruskom jerarhijom. Obitelji brojnih manastira su zaražene.

Na primjer, praktično svi monasi čuvene Sveto-Trojicke Sergijeve lavre blizu Moskve su oboljeli. Bratija broji oko 200 monaha, a njezin sveštenoarhimandrit je lično patrijarh Kiril Gundjajev.

Ruski mediji danas prenose i dramatično obraćanje jednoga od monaha Lavre:

„U samoj Lavri skoro svi su zaraženi koronavirusom. Masovna manifestacija bolesti počela je na Veliki petak. 

U početku su pacijenti bili hospitalizovani u arhijerejskoj gostionici. Poslije nekoliko dana nije mogla da prihvati sve pacijente, koji su bili poslati na liječenje u kelije, a teški pacijenti su odvedeni u bolnice Moskve. Tim ljekara došao je sa testovima, ali ih nije bilo dovoljno za sve pacijente.

Teško je stanje kod igumana Pitirima, koji je iz ćelije iznešen na nosilima, jer nije mogao da hoda; isto je stanje i kod jerođakona Polikarpa…

Većina sada ima samo blage simptome korone. Počelo je temperaturom, gubitkom daha. Nakon dan ili dva, temperatura je pala, kašalj prestao, pojavila se slabost, znojenje. I nekima je dijagnostifikovana dvostrana upala pluća. U bolnici su. Pacijenti izlaze da služe, ali samo oni bez temperature...

Kako će se ovo završiti još nije poznato. Rezultati će se pokazati za oko dve neđelje”.

 

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Kulturne stranputice

Imam utisak da su svi susjedi oko nas ukljucujuci Albaniju a iskljucujuci Srbiju i Bosnu povezaniji sa Zapadom. Albanija je vrlo okrenuta Italiji. Crna Gora zaglibljena sve dublje u ovo blato koje namece Srbija i Rusija

@@@@

Oni su preskocili tu lekciju gdje se uci zastita i popova i litijasa.Nije mi jasno pobogu kako ne zovnu nase popove da im objasne pravoslaqvci smo.