4 °

max 8 ° / min 1 °

Petak

15.01.

8° / 1°

Subota

16.01.

3° / -2°

Nedjelja

17.01.

2° / -3°

Ponedjeljak

18.01.

3° / -5°

Utorak

19.01.

7° / -5°

Srijeda

20.01.

6° / -2°

Četvrtak

21.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SPC izvodi djecu na ulicu i diriguje im: Nema Mila, nema Tita…

Religija

Tag VideoTag Gallery
Comments 27

Autor: Antena M

  • Viber

SPC izvodi djecu na ulicu i diriguje im: Nema Mila, nema Tita…

Nema Mila, nema Tita, sad se ovdje vladika (Amfilohije ili Joanikije) pita – sinoć su uzvikivale grupe djece u nekim gradovima tokom tzv. protestnih litija.

Na primjer u Mojkovcu…

„Spontano” dovedena, naučena i podsrekivana, djeca su skandirala i „Kosovo – Srbija”, „Ne damo svetinje”, pjevala „Oj, Kosovo,  Kosovo”, a neka od njih su nosila srpske trobojke.

U proteklih nekoliko dana, došlo je do nezapamćene zloupotrebe djece u predizbornoj kampanji, naročito u onim opštinama koje „pokriva” Budimljansko-nikšićka eparhija SPC Joanikija Mićovića.

Ombudsman – Zaštitnik prava i sloboda, čija je nadležnost spektar dječijih prava i sprječavanje zloupotrebe djece, nije reagovao, niti neka od nevladinih organizacija. Prisustvo djece na ovim skupovima se eksploatiše u nekim medijima suprotno zakonskim standardima.

Kolona se u Beranama sinoć kretala od centra grada do manastira Đurđevi Stupovi, a djeca su uzvikivala i pjevala uz „dirigovanje” sveštenika SPC.

Jedna maloljetna osoba je nosila transparent sa likom Joanikija. Ispred manastira, jedno dijete je ispalo iz kolica i udarilo u asfalt. Gotovo niko nije nosio zaštitnu masku iako su na snazi mjere NKT-a.

U manastirskoj porti, navodi portal Radio Berane, prisutnima se obratio protosinđel Evstatije Dragojević:

„Na izborima, u nedjelju, kaznite one koji su krivi za ovo bezakonje”.

Pogledajte galeriju…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

 

Komentari (27)

POŠALJI KOMENTAR

runjo

Isti recept uz saglasnost SPC su svuda sprovodili. Već viđene i trobojke sa 4s i popovi i molebani i masovni skupovi i barikade... Nego tamo ih više nema, koliko se da primijetiti.

Lesendroan.dsa

DOK JE NAMA DUŠKA, MILA NE TREBA NAM VEĆA SILA,

Buka

Kad odrastu i ova Nasa djeca ce shvatit i znat,da Tito je u svakom crnogorskom rodjeniku...A popovski prvaci,Draze,Djurisici,Radovici,srecom tek u po nekom od Nas..srecnika,sto im Bog podari da bivstvuju u Crnoj Gori..Nasoj,naravno i Njihovoj...U svakom od nas,iskra Ljubovog osmjeha,Savinog junastva