26 °

max 26 ° / min 17 °

Nedjelja

19.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

20.05.

26° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 17°

Srijeda

22.05.

21° / 15°

Četvrtak

23.05.

22° / 14°

Petak

24.05.

23° / 15°

Subota

25.05.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pop iz Pinosave: Krivokapiću, rugaš se Amfilohiju

Religija

Tag Gallery
Comments 4

Pop iz Pinosave: Krivokapiću, rugaš se Amfilohiju

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: Vladimir Jovanović

Zdravko Krivokapić, premijer Crne Gore, zbog čestitki povodom dana državnosti Kosova i izbora novoga premijera u Prištini je „nesrećni čovjek”, izdajnik, prevarant etc. – tvrdi Petar-Kifa Dragojlović, iguman SPC manastira Pinosava, selo Kusatak, Smederevska Palanka, Srbija.

Kako prenose danas srpski mediji, Dragojlović tvrdi da su Krivokapićeve „kosovske" čestitke „izdaja, gaženje sopstvene savjesti, prevara naroda sa litija, odbačivanje ‘kosovskoga zaveta’, ruganje kosmetskim amanetima mitropolita Amfilohija i zloupotreba Jevanđelja”.

Dragojlović je godinama bio klirik kod Amfilohija Radovića u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj – nastojatelj manastira Vranjina na Skadarskome jezeru. Njegov nadležni eparhijski arhijerej je sada episkop šumadijski Jovan Mladenović, član Sinoda Patrijaršije u Beogradu. Taj Sinod je nedavno napisao tekst Temeljnoga ugovora i dostavio ga na usvajanje Krivokapićevoj vladi.

Malo je vjerovatno da se Dragojlović iz Pinosave obrušio na Krivokapića bez „blagoslova” episkopa i sinodalca Mladenovića. Dragojlović je viđen za hirotoniju u episkopa i popunjavanje neke od upražnjenih katedri SPC.

Sve što Krivokapić radi, tvrdi iguman Dragojlović, „jeste duhovno silovanje”.

„Kao da je koalicioni sporazum tri smrtna čovjeka – Zdravka, Dritana i Bečića – Sveto pismo i Jevanđelje, a da je Sveto pismo samo prolazni i javno neobavezni koalicioni sporazum sa sopstvenom savješću. Većega javnoga pada odavno nijesam vidio od nekoga ko se poziva na Hristove riječi”.

Nedavno je Dragojlović za fotografiju obilaska manastira Hilandar od strane Aleksandra Vučića napisao da je „najljepša koju sam vidio u posljednjih nekoliko decenija"!

„Tako se postaje episkop”, prokomentarisao je ironično portal „Direktno” i dodao kako „iza Kife Dragojlovića stoji episkop bački Irinej Bulović, koji ga favorizuje za vladiku”.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

chiepazzo

reče kifa iz kusatka... Jadno da nam se i pojavio u sredstvima javnog informisanja.

Miso

Nemoj te ga samo kleti jer toga se najvise boji