9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mićović: Večernje novosti mi krivotvorile dio intervjua

Religija

Comments 2

Mićović: Večernje novosti mi krivotvorile dio intervjua

Autor: Antena M

  • Viber

Mitropolija crnogorsko-primorska, eparhija Crkve Srbije (SPC) u Crnoj Gori, tvrdi da su „Večernje novosti" krivotvorile dio intervjua koji je tom listu iz Beograda dao Joanikije Mićović.

Navode da je u intervjuu – koji je u ovome glasilu Aleksandra Vučića objavljen juče, na dan masovnih demonstracija u Srbiji – izmijenjeno posljednje pitanje koje odgovoru Mićovića, tvrde, „daje potpuno drugačiji smisao i značenje, od čega se moramo ograditi".

Na čelu „Večernjih novosti” je Milorad Vučelić, tajkun oduvijek blizak Udbi, nekada glavni Miloševićev propagandista. Vučeliću je nedavno patrijarh Porfirije-Prle Perić dodijelio crkveni orden, po odluci Sinoda Srbije.

„Čast mi je da vas, gospodine Vučeliću, pozdravim u domu srpskih patrijaraha, povodom uručenja ordena Svetoga Save”, kazao je tada Perić. Milorad Vučelić je školski drug episkopa Irineja Bulovića, šefa propagande Crkve Srbije.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske današnjim saopštenjem „mole čitaoce” da obrate pažnju na sadržaj i smisao posljednjega pitanja, kako im je Beograda dostavljeno, „zbog toga što se tek u tom kontekstu vidi da se ono odnosi samo na optužbe na račun Crkve koje dolaze iz Crne Gore, a ne iz Srbije”.

Na sajtu „Večernjih novosti” je, tvrde, objavljeno izmijenjeno pitanje, koje glasi: „Često se od tzv. građanskih snaga i u Srbiji i u Crnoj Gori čuje da se SPC miješa u državna pitanja. Ima li tu istine?". A i odgovor Mićovića je, navode, skraćen.

Drugim riječima, ništa drugo Mićović nije demantovao – uključujući svoje ponovljene stavove o rušenju Mauzoleja na Lovćenu, zatim tvrdnje da je policijsko nasilje radi njegova ustolilčenja 5. septembra na Cetinje „svečani trenutak” i izjave lojalnosti Porfiriju-Prlu Periću i njegovome „duhovnome čadu” Aleksandru Vučiću.

Mićović: Neka Cetinjani naprave svoju državu



Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Valja li sto to vino pope ? Jeli to ono sto ti ga je Zdravko donio ?

Miro

Ako ti skrate kakvu izjavu samo te čuvaju od još veće blamaže.