18 °

max 21 ° / min 16 °

Ponedjeljak

25.09.

21° / 16°

Utorak

26.09.

28° / 17°

Srijeda

27.09.

26° / 16°

Četvrtak

28.09.

27° / 15°

Petak

29.09.

28° / 16°

Subota

30.09.

28° / 16°

Nedjelja

01.10.

28° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novih 4,5 miliona eura Crkvi Srbije

Religija

Comments 4

Novih 4,5 miliona eura Crkvi Srbije

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Vlada Srbije, koju kontroliše Aleksandar Vučić, pokloniće Crkvi Srbije (SPC) još 4,5 miliona eura u srpskim dinarima.

Mediji u Beogradu, pozivajući se na odluku objavljenu u „Službenom glasniku”, izvještavaju da „uprkos tome što se budžetom za nju izdvajaju visoki iznosi, srpska vlada malo-malo iz tekuće budžetske rezerve odvaja novac za SPC”.

„Samo na śednici koja je održana u prošli četvtrak odlučeno je da na račun SPC bude uplaćeno 531 milion dinara ili oko 4,5 miliona eura”.

Dodaje se da „svake godine Vlada Srbije milione dotira SPC, koja je ranije svrstavana u grupu NAJUSPJEŠNIJIH PREDUZEĆA U SRBIJI“.

Gro novca navodno će ići „za izgradnju Hrama Svetog Save”, objekta u Beogradu koji je decenijama i decenijama finansijska „rupa bez dna”. Vučić je 2020. izjavio kako je za tri i po prethodne godine za izgradnju platio 43 miliona eura iz državne kase.

Srpski mediji su ranijih godina tvrdili da „SPC, iako zvanično nije firma, jedno je od najuspješnijih ‘preduzeća’ u Srbiji i po PRIHODIMA SE NALAZI NA TREĆEM MJESTU, odmah iza NIS-a (Naftna industrija) i EPS-a (Elektorprivreda)”.

Dakle, novih budžetskih 4,5 miliona eura usipa se u Crkvu Srbije, dok joj je poglavar Porfirije-Prle Perić ovih dana izložen kritikama srpske opozicije jer je opet bio maskota na nekoj od javnih predstava Vučića. 

U odbranu lika i djela Perića ustao je rokenrol istoričar, koautor „srpskog sveta”, između ostaloga i nezvanični glasnogovornik Patrijaršije Srbije Aleksandar Raković.

„Patrijarh je veoma mirna i blaga osoba i preko svake mjere raširi ruke da zagrli svakoga čak iako ga gleda neprijateljski”, objasnio Raković za TV „Informer” i dodao da su Srbi „najreligiozniji narod u Evropi i to smeta Zapadu, ali i opoziciji”.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Oscar

A možda se troše na oružje u CG

Laku Noc

Ovo su pare koje se peru od Vulina,Vucica i clade Sebije od kaznih kriminalnih klanova i narko bosova kao sto je Vulin i ostali,zato je i Vulin pod sankcijama SAD a uskoro ce i Vucic i ostali koji ucestvuju u organizovanom kriminalu i na taj nacin peru pare preko SPC

Tajfjn

Smatram da ce dobar dio od 4,5 miliona eura biti proslijedjen u Crnu Goru za kupovinu pred popis,jer one koje su kupili 2020 sad se kolebaju i traze jos(potrosilo se sta da se radi),zbog toga je velika zurba da se uradi popis sto prije.