22 °

max 36 ° / min 20 °

Subota

27.07.

36° / 20°

Nedjelja

28.07.

38° / 23°

Ponedjeljak

29.07.

38° / 25°

Utorak

30.07.

36° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 20°

Četvrtak

01.08.

38° / 22°

Petak

02.08.

36° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Opšta tuča ispred crkve

Religija

Tag Video
Comments 0

Opšta tuča ispred crkve

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

U Lenkovcima, mjestu na zapadu Ukrajine, došlo je do masovne tuče između vjernika autokefalne Pravoslavne crkve Ukrajine na jednoj strani i UPC-MP, ogranka Moskovske patrijaršije, na drugoj strani.

Sukob se odigrao u porti lokalne crkve Sv. Petra i Pavla, oko koje se spore dvije jurisdikcije. Grupa mještana Lenkovaca je jesenas, shodno zakonu, glasala da se hram, do tada u UPC-MP, stavi pod jurisdikciju autokefalne Crkve.

Vjernici Pravoslavne crkve Ukrajine, mladići uglavnom s maskama na licu za koje iz UPC-MP tvrde da pripadaju sekjuriti firmi, stajali su 8. februara na vratima hrama, dok su protivnici odluke da se hram stavi u nadležnost autokefalne jurisdikcije agresivno pokušavali da uh uklone.

Na video snimku koji je objavljen na društvenim mrežama, vidi se da je do opšte tuče došlo kada su pristalice UPC-MP napali muškarca u uniformi rezervnog sastava ukrajinske armije, koji se nalazio u grupi podržavalaca autokefalne jurisdikcije…

Poslanici Vrhovne Rade, nacionalne skupštine Ukrajine, u prvom čitanju usvojili su velikom većinom glasova vladin prijedlog zakona koji stvara osnove za zabranu UPC-MP.

Očekuje se da će prijedlog uskoro biti razmotren i u drugom čitanju, čime bi zakon stupio na snagu. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR