16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radunović o uvođenju prinudne uprave u Atlas i IMB banci: Očekivano, ništa dramatično

Ekonomija

Comments 1

Radunović o uvođenju prinudne uprave u Atlas i IMB banci: Očekivano, ništa dramatično

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Nakon što je Centralna banka Crne Gore uvela privremenu upravu u Atlas i IBM banci to je komentarisao ministar finansija Darko Radunović. 

"To je očekivana vijest na bankraskom tržištu, njije iznenađenje. Ne mislim da će to izazvati neke posebne promjene na bankarskom tržištu, moguće da će izazvati promjenu vlasničke strukture u tim bankama. Da li će sadašnji vlasnici imati snage da dokapitulaizuju banku da bi imali koeficijent solventnosti ili će se pojaviti drugi akcionari to ćemo vidjeti u postupku prinudne uprave, ali ne mislim da se dešava nešto dramatično", rekao je on.  

Iz CBCG su kazali da su rješenja o uvođenju privremene uprave donijeta na osnovu rezultata kontrola koje su prethodno sprovedene u Atlas i IBM banci.

"Ti rezultati su pokazali da kapital kojim ove banke raspolažu ne odgovara nivou rizika njihovog poslovanja", navodi se u saopštenju CBCG.

Uzimajući u obzir utvrđene činjenice, CBCG je, kako su kazali njeni predstavnici, u cilju zaštite interesa deponenata i sprječavanja daljeg pogoršavanja finansijske situacije u Atlas i IBM banci, a postupajući u skladu sa Zakonom o bankama, donijela rješenja o uvođenju privremene uprave.

"Za privremene upravnike naimenovani su zaposleni u CBCG, sa višegodišnjim iskustvom u kontroli banaka", navodi se u saopštenju.

Iz CBCG su napomenuli da je privremena uprava jedna od korektivnih mjera koju vrhovna monetarna institucija preduzima na osnovu Zakona o bankama, u cilju stvaranja uslova za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti i poboljšanje finansijske situacije u tim bankama.

"Očekujemo da će predstojeće mjere privremene uprave doprinijeti saniranju stanja u Atlas i IBM banci", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tox

Da li mi moze neko pojasniti sledece.da li se moze od ponedeljka podici plata.stigle su obaveze u vidu kredita racuna za vodu ,struju itd.