11 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rekordna godina: Za 11 mjeseci dobit Regionalnog vodovoda 2,4 miliona eura

Ekonomija

Tag Video
Comments 1

Rekordna godina: Za 11 mjeseci dobit Regionalnog vodovoda 2,4 miliona eura

Autor: Bojana Komnenić

  • Viber

Na izvorištu Bolje Sestre održana je 24.sjednica Upravnog odbora Regionalnog vodovoda na kojoj su analizirani podaci o uslovima funkcionisanja sistema i konstatovano je da je tokom 11 mjeseci 2018. uprkos blokadi računa koja traje 115 dana, postignut najbolji rezultat tokom 43 godine postojanja preduzeća i da je, prema preliminarnim rezultatima, ostvaren profit od 2,4 miliona eura, što već sada predstavlja poslovni rezultat koji će premašiti rekord ostvaren prošle 2017.

Upravni odbor je iskazao zadovoljstvo i konstatovao da ovako značajni poslovni rezultati ne bi mogli biti ostvareni da u Regionalnom vodovodu ne postoji do kraja posvećen odnos od strane svih zaposlenih prema državnim interesima koji se ogledaju u uspjenom ispunjavanju poslovnih obaveza, a čiji je glavni cilj uspješno obavljanje osnovne djelatnosti, odnosno kontinuirana isporuka vode za piće visokog i provjerenog kvaliteta potrošačima na Crnogorskom primorju.

"Kontinuirano vodosnbdijevanje je od presudnog značaja za bolji kvalitet života stanovnika Crnogorskog primorja, ali i za uspjesno funkcinisanje turističke privrede. Ovo je važno ukoliko uzmemo u obzir da je tokom ljetnje turističke sezone 2018. ostvaren rezultat koji je govori da je po svim relevantnim pokazateljima ova godina bila do sada najbolja turistička godina u Crnoj Gori. Naravno pred nama su i izazovi u vezi sa predstojećim organizovanjem dočeka Nove 2019. kada se opet očekuje veliki broj posjetilaca na Crnogorskom primorju", rekao je član Upravnog odbora i presjedavaji današnje sjednice Đorđije Đoko Vukčević.

Regionalni vodovod je, ističe Vukčević, realizovao i u ovako teškim uslovima poslovnog djelovanja sve potrebne radnje da se i u narednom periodu ovim sistemom upravlja na održiv način.

"Upravni odbor podržava mjere koje sprovodi menadžment u cilju održivog upravljanja regionalnim sistemom za vodosnabdijevanje i u ovom trenutku kada je suočen sa najvećim izazovima u proteklom 43-godišnjem postojanju", istakao je Vukčević..

Takođe, Upravni odbor je usvojio Izvjestaj Radne grupe Regionalnog vodovda o razgovorima sa bankama u cilju rješavanja poslovnih izazova, Godišnji program rada za 2019.  kao i Informaciju o analizi 12-godišnjih podataka o mjerenju izdašnosti izvorista Bolje Sestre i uticaja globalnih klimatskih promjena na kapacitet istog.

U vezi sa navedenim na ovoj kao i na prethodnim sjednicama raspravljalo se o mjerama koje preduzeće u kontinuitetu sprovodi kako bi se organičile i spriječile radnje u zaštitnim zonama izvorišta Bolje sestre koje mogu imati negativan uticaj na izdašnost izvorišta, ali i kvalitet izvorske vode.

"Dakle, pred nama je u poslovnom smislu rekordna 2018. u 43 godine rada Regionalnog vodovoda", zaključio je Vukčević.

Istovremeno sa terminom održavanja sjednice Upravnog odbora, izvorište Bolje sestre i istoimeno postrojenje za proizvodnju vode posjetila je grupa studenata pete godine Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, koji su imali priliku da se u okviru praktičnog dijela nastave upoznaju sa principom rada ovog veoma važnog sistema. 

Inače, Regionalni vodovod od 2016.  kroz Protokol o saradnji potpisan sa Univerzitetom Crne Gore predstavlja naučnu bazu sa studente tehničkih fakulteta koji na ovaj način imaju priliku da pored teorijskih znanja prikupe i ona važna znanja iz prakse koja će im biti višestruko korisna u daljem usavršavanju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Crna Gora

...Regionalni vodovod za Crnu Goru je isto sto i naftna polja za Ameriku ili gasovod za Rusiju...