25 °

max 32 ° / min 23 °

Utorak

04.08.

32° / 23°

Srijeda

05.08.

28° / 23°

Četvrtak

06.08.

29° / 21°

Petak

07.08.

32° / 22°

Subota

08.08.

33° / 23°

Nedjelja

09.08.

33° / 23°

Ponedjeljak

10.08.

35° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Narodna banka Bugarske podržaće CBCG

Izvor: Foto: CBCG

Ekonomija

Comments 0

Izvor: Mina business

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Narodna banka Bugarske podržaće CBCG

Narodna banka Bugarske podržaće Centralnu banku (CBCG) u implementaciji provjere kvalitete aktive banaka /Asset Quality Review/ (AQR), planirane za narednu godinu.

Guverner Centralne banke (CBCG), Radoje Žugić sastao se sa guvernerom Narodne banke Bugarske Dimitrom Radevim u okviru međunarodne konferencije povodom 140 godina od osnivanja Narodne banke Bugarske, koja je održana u Sofiji.

„Implementacija AQR-a doprinijeće adekvatnijem vrednovanju kolaterala u postupku klasifikacije aktive i izdvajanju rezervacija za potencijalne gubitke u bankama, što će ukupan bankarski sektor učiniti još stabilnijim i otpornijim“, navodi se u saopštenju.

U cilju obezbjeđenja punog integriteta procesa, reviziju kvaliteta aktive će sprovoditi renomirani međunarodni procjenjivači.

„CBCG je u procesu kreiranja akcionog plana za implementaciju AQR-a, sa čijim detaljima će blagovremeno upoznati banke i javnost“, rekli su iz CBCG.

Konferenciju su otvorili Radev i generalni direktor Banke za međunarodna poravnanja (BIS) Augustin Karstens.

Fokus ovog događaja, koji je okupio guvernere i ekonomske stručnjake iz velikog broja zemalja iz cijelog svijeta, bio je na analiziranju globalnog finansijskog ciklusa, njegovoj interakciji sa lokalnim finansijskim i poslovnim ciklusima, i korišćenju makroprudencionih mjera u ublažavanju efekata promjena u kapitalnim tokovima.

„Posebno se diskutovalo o iskustvima i sadašnjim politikama zemalja članica eurozone, ali i zemalja članica EU, koje koriste drugu valutu“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR