6 °

max 21 ° / min 6 °

Petak

23.10.

21° / 6°

Subota

24.10.

21° / 8°

Nedjelja

25.10.

19° / 12°

Ponedjeljak

26.10.

19° / 13°

Utorak

27.10.

21° / 12°

Srijeda

28.10.

21° / 11°

Četvrtak

29.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Njemački mediji u pośeti Crnoj Gori

Ekonomija

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Njemački mediji u pośeti Crnoj Gori

Renomirani njemački mediji borave u studijskoj pośeti Crnoj Gori, tokom koje će se upoznati sa njenom turističkom ponudom i prirodnim i kulturnim znamenitostima, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Pośeta njemačkih medija organizovana je u susret sajmu Camping Motor Touristik (CMT), koji se održava naredne godine u Štutgartu, a na kojem će Crna Gora učestvovati kao zemlja partner.

“Riječ je devet najznačajnijih štampanih medija sa njemačkog govornog područja”, navodi se u saopštenju NTO.

Crna Gora će biti zemlja partner CMT-a, koji ima preko 240 hiljade pośetilaca i više od dvije hiljade izlagača iz cijelog svijeta.

“Na njemu se posebno predstavljaju nove destinacije, zemlje, regije i gradovi za aktivni odmor. Nastupom na sajmu, koji se održava od 11. do 19. januara, Crna Gora će napraviti veliki iskorak u promociji države kao turističke destinacije na tržištu centralne Evrope sa kojeg se bilježi značajan rast posjeta”, dodaje se u saopštenju.

U NTO smatraju da je učešće na tom sajmu prilika za predstavnike turističke privrede Crne Gore da u neposrednom kontaktu pośetiocima promovišu ponudu i prodaju aranžmane pripremljene za tu priliku.

Atraktivna ponuda za aktivni odmor, biciklističke i planinarske staze i netaknuta priroda privlače sve veći broj gostiju iz Njemačke.

Crnu Goru je, tokom prošle godine, pośetilo 80 odsto više turista sa tog tržišta, koji su ostvarili 73 odsto više noćenja u odnosu na 2017.

“Trend rasta nastavljen je i u ovoj godini kada je Crnu Goru tokom prvih sedam mjeseci samo u hotelskom smještaju posjetilo dva puta više gostiju sa tog tržišta u odnosu na uporedni period”, rekli su iz NTO.

Predstavnici njemačkih medija će u okviru pośete obići nacionalne parkove Durmitor i Skadarsko jezero, Cetinje i selo Njeguši, Kotor i Gospu od Škrpjela.

Planirana je i pośeta Baru i Ulcinju, krstarenje brodom u Budvi, pośeta Glavnom gradu kao i obilazak marine Porto Montenegro.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR