14 °

max 14 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Voli: Ne radimo ništa protivzakonito, neće biti prekovremenog rada

Izvor: Foto: Analitika

Ekonomija

Comments 1

Voli: Ne radimo ništa protivzakonito, neće biti prekovremenog rada

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Kompanija Voli je  u posebnom fokusu interesovanja zbog odluke da u dva od 70 maloprodajnih objekata, produži radno vrijeme dva sata, od 22 do 24h. Ističemo da smo u saradnji sa Privrednom komorom, inicijatori uvođenja neradne nedjelje, saopšteno je iz ove kompanije. 

"Kako bi izašli u susret potrošačima, shodno njihovim zahtjevima, u cilju prilagođavanja na neradnu nedjelju, opredjelili smo se za produženi rad od dva sata, u dva najveća marketa - Super Voli i Naš diskont, oba u Podgorici, a sve u skladu sa Zakonom. U ta dva marketa će posao biti organizovan u  tri smjene od po osam sati  7-15, 14-22, 16-24h i neće biti prekovremenog rada", kažu iz kompanije. 

Od ukupno 2400 radnika, njih 24 u oba objekta će raditi u periodu od 16 do 24h.

"Bitno je istaći da je prosječan lični dohodak u našoj kompaniji 659,67 eura bruto, odnosno 441,49 neto, što naše radnike čini najbolje plaćenim u trgovačkoj branši. Redovno plaćamo poreze i doprinose na pune lične dohotke, što je podatak koji svi koji to žele, mogu provjeriti u Poreskoj upravi. Svih 24 radnika koji će raditi u trećoj smjeni, biće plaćeni i više nego što zakon predviđa, što je takođe, moguće provjeriti.

Odbacujemo sve zlonamjerne komentare koji dolaze sa dobro poznatih adresa. Suočeni smo sa kritikama koje su neosnovane, na meti smo osude „kritičara i boraca za pravdu“  koji se predstavljaju kao zaštitnici naših radnika. Potpuno je besmisleno smatrati da u maloj Crnoj Gori, sistem sa preko dvije hiljade zaposlenih, može funkcionisati netransparentno i da se u tako velikom sistemu može bilo šta sakriti.

Kompanija smo koja je odgovorna prema svojim potrošačima, radnicima i široj društvenoj zajednici, što smo i dokazali za četvrt vijeka od osnivanja. Izloženi smo kritikama i osudama bez pravog osnova", kažu u saopštenju. 

Dodaju da je neshvatljivo da se Voliju, koji za razliku od ostalih, nema dragstor sa radnim vremenom non stop (00-24h), osporava i negativno kritikuje produženi rad od dva sata i da je to prouzrokovalo negativnu reakciju u javnosti, a drugima se to i ne komentariše.

"Ne shvatamo da ono što Voli radi smeta, a ne radimo ništa što drugi ne rade, niti bilo šta protivzakonito.

Shodno našem zakonskom pravu, radno vrijeme do 24h u dva marketa smo planirali da realizujemo do kraja oktobra, smatrajući da je to način na koji će se tržište najbolje organizovati u prelaznom periodu, a mi ćemo analizirati da li je to potrebno potrošačima ili ne.

U prilici smo da ponudimo specijalne akcije za subotu. Pozivamo potrošače da iskoriste priliku i subotom u Voliju trguju po najnižim cijenama na tržištu, a posebno u naša dva najbolja objekta Super Voli i Naš diskont koji će subotom biti otvoreni od 7 do 24h", navodi se u saopštenju. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

dezdemona

samo me interesuje u ponoc kad zatvorite kako cete kasu sredit i pocistit jer u 00:01 h ne smijete biti u objektu da radite.... ako ne zelite da povrijedite zakon