15 °

max 19 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

19° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Delegacija ZZZ na konferenciji u Sarajevu

Ekonomija

Comments 0

Delegacija ZZZ na konferenciji u Sarajevu

Izvor: Mina business

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Delegacija Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) učestvovaće na dvodnevnoj godišnjoj Direktorskoj i Stručnoj konferenciji Centra javnih službi za zapošljavanje zemalja Jugoistočne Evrope (CPESSEC), koja počinje danas u Sarajevu.

Iz Zavoda je saopšteno da će tom događaju, pored Crne Gore i Bosne i Hercegovine, prisustvovati i predstavnici Srbije, Hrvatske, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Mađarske i Turske.

“Teme ovogodišnjeg skupa su Afirmativne mjere i programi za poslodavce i Efikasnost aktivnih mjera tržišta rada, s posebnim naglaskom na programe samozapošljavanja”, navodi se u saopštenju.

Cilj konferencije u Sarajevu je poboljšanje situacije na tržištu rada u zemljama regiona, kroz učešće i razmjenu iskustava, znanja i dobre prakse.

“Takođe, to je prilika za promociju saradnje država članica CPESSEC-a, ali i da se stimuliše, na bazi dokaza, otvoreni dijalog s namjerom povećanja, širenja i razmjene znanja i iskustava u oblasti politike zapošljavanja”, rekli su iz Zavoda.

ZZZ je jedan od osnivača i članova CPESSEC-a. Centar je osnovan u Beogradu 2007. potpisivanjem Smjernica o radu Centra javnih službi za zapošljavanje zemalja Jugoistočne Evrope. Danas broji deset članica.

Delegacija Zavoda na čelu sa direktorom Suljom Mustafićem boravi na konferenciji u Sarajevu na poziv Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR