11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čelnici Privredne komore i Uprave za statistiku potpisali ugovor o saradnji

Ekonomija

Comments 0

Čelnici Privredne komore i Uprave za statistiku potpisali ugovor o saradnji

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović i direktorica Uprave za statistiku Gordana Radojević potpisali su danas Sporazum o saradnji dvije institucije, u cilju jačanja privrednog sistema, predlaganja mjera razvojne i tekuće ekonomske politike i rješavanja drugih značajnih pitanja, navedeno je u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Privredne komore, predmet saradnje odnosi se na unapređenje poslovnog ambijenta, međusobnu razmjenu informacija i podataka, sprovođenje zajedničkih istraživanja, organizovanje i učešće na seminarima, edukativnim kursevima, okruglim stolovima i drugim stručnim skupovima i druge oblike saradnje od zajedničkog interesa.

Golubović je istakao otvorenost za saradnju najstarije poslovne asocijacije sa svim državnim institucijama.

“Računajte da je Komora uvijek spremna da maksimalno pomogne Upravi za statistiku, što je u međusobnom, a prevashodno u interesu privrede”, saopštio je Golubović.

 Radojević je potvrdila veoma kvalitetnu saradnju sa PKCG, između ostalog u Savjetu statističkog sistema i Radnoj grupi za pregovoračko poglavlje 18 – Statistika.

“Memorandum koji danas potpisujemo dodatno će osnažiti saradnju naše dvije institucije, a sve u cilju daljeg razvoja zvanične
statistike i unapređenja poslovnog ambijenta. Privredna komora je jedan od najprofesionalnijih korisnika podataka Uprave za statistiku”, rekla je Radojević.

U cilju promocije aktivnosti Uprave za statistiku i važnosti njenih usluga za privredni ambijent dogovoreno je da predstavnici te institucije o tome govore na predstojećim sjednicama odbora udruženja Komore.

U radu sastanka učestvovale su i potpredsjednica Privredne komore Ljiljana Filipović i direktorica Sektora za analize i istraživanja Nina Drakić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR