10 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Više letova iz Velike Britanije u narednoj sezoni

Ekonomija

Comments 0

Više letova iz Velike Britanije u narednoj sezoni

Izvor: Mina bussines

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Povećanje broja turista iz Velike Britanije evidentno je iz godine u godinu, a shodno boljoj avio povezanosti i većem broju turoperatora očekuje se nastavak pozitivnog trenda i u narednoj godini, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Predstavnici NTO-a su, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavili crnogorsku turističku ponudu na Svjetskoj berzi putovanja /World Travel Market/ (WTM), koja je otvorena u ponedjeljak u Londonu.

Ministar turizma i održivog razvoja, Pavle Radulović se, prvog dana turističke berze, sastao sa izvršnim direktorom turoperatora i aviokompanije Jet2.com i Jet2holidays, Steve-om Heapy-om.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti za saradnju, s obzirom na to da taj turoperator koji već u svojim katalozima ima Crnu Goru i tokom prethodne dvije godine je goste dovodio preko aerodroma u Dubrovniku, planira za narednu sezonu uvođenje četiri leta sedmično ka Tivtu, od čega dva iz Londona i dva iz Mančestera, u periodu od maja do oktobra.

Jet2.com je redovna avio-kompanija, treća po veličini na ovom tržištu, dok je Jet2.holidays drugi po veličini turoperator u Velikoj Britaniji.

Tokom sajma u Londonu, NTO i najveći britanski turoperator TUI UK potpisali su ugovor o saradnji na planu zajedničke marketinške kampanje na tržištima Velike Britanije, Njemačke, Austrije i Poljske, s fokusom na britansko tržište.

„Crna Gora je povezana sa tržištem Velike Britanije letovima nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlines (MA) na relaciji London-Tivat tokom turističke sezone, letovima niskobudžetnih kompanija Ryanair na relaciji London-Podgorica tokom cijele godine i Easy Jet-a iz Londona i Mančestera ka Tivtu u periodu od aprila do oktobra“, rekli su iz NTO-a.

Takođe, u periodu od maja do oktobra TUI UK realizuje letove iz Londona i Mančestra ka Podgorici, odnosno od jula do oktobra iz Birmingema.

Preko 50 britanskih turoperatora u svojoj ponudi ima Crnu Goru, među kojima se, kao značajniji, izdvajaju TUI UK, Jet 2 Holidays, Balkan Holidays, Saga, Exodus i Kuoni.

Iz NTO-a su rekli da tržište Velike Britanije spada u red tržišta prvog prioriteta za Crnu Goru i po broju turista koju su posjetili državu je među najzastupljenijim kada su u pitanju evropske zemlje.

“Bilježi se pozitivan trend interesovanja i u prošloj godini, kada je u Crnoj Gori boravilo preko 62 hiljade turista iz Velike Britanije, koji su ostvarili preko 324 hiljada noċenja, čime se nastavio konstantan rast dolazaka, 47 odsto, i noćenja 53 odsto sa tog tržišta”, navodi se u saopštenju.

Trend rasta primjetan je i ove godine. Od početka godine do kraja jula u Crnoj Gori je boravilo preko 39 hiljada turista iz Velike Britanije koji su ostvarili preko 198 hiljada noćenja. U odnosu na isti period prošle godine broj turista je veći oko 26 odsto, a broj noćenja oko 30 odsto.

NTO je, u cilju promocije destinacije i uspostavljanja novih poslovnih veza sa kvalitetnim turističkim novinarima na ovom tržištu, organizovala je učešće delegacije Crne Gore na prestižnom događaju The BGTW Annual Gala Awards Dinner, koji se tradicionalno održava veče uoči početka WTM-a.

Riječ je o događaju koji organizuje The British Guild of Travel Writers, vodeće britansko udruženje profesionalaca iz oblasti medija koji se bave turizmom i putovanjima, koji okuplja više od 300 članova udruženja, ambasadore, ministre, izvršne direktore turističkih kompanija, PR kuće, urednike, novinare i blogere koji se bave tom oblašću.

Svjetska turistička berza u Londonu, koja traje do sjutra, jedan je od vodećih globalnih događaja za svjetsku turističku industriju, gdje svoju ponudu predstavljaju svi sektori turizma, uključujući turističke organizacije, avio kompanije, hotele i hotelska preduzeća, turističke agencije i turoperatore i PR kuće.

Ova najznačajnija svjetska turistička berza okuplja oko pet hiljada izlagača iz preko 180 zemalja svijeta, preko 50.000 profesionalaca iz oblasti turizma i oko 3000 predstavnika medija.

Na štandu Crne Gore svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Bara, Tivta, Ulcinja i Podgorice, Montenegro Airlines, Aerodromi Crne Gore i Morsko dobro.

Ponudu predstavljaju i hotelske kompanije Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera, Montenegro Stars Hotel Group, Beppler and Jacobson Montenegro, hoteli Hilton Podgorica, Eleven Petrovac, Lazure Marina & Hotel, Regent Porto Montenegro, Huma Kotor Bay, Falkensteiner Montenegro i Institut "Simo Milošević".

U Londonu ponudu predstavljaju turističke agencije Montenegro Tourist Service, Montenegro Adventures, Adria DMC i Explorer.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR