15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Održan sastanak Radne grupe za Poglavlje 20

Ekonomija

Comments 0

Održan sastanak Radne grupe za Poglavlje 20

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Sastanak Radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji (EU) za pregovaračko poglavlje 20 – Preduzetništvo i industrijska politika, održan je danas u Ministarstvu ekonomije.

Sastankom je, kako je saopšteno iz Ministarstva, predsjedavala šefica Radne grupe za pregovaračko poglavlje 20, načelnica u Direktoratu za industriju i transformaciju, Maja Jokanović.

„Predstavnici nadležnih ministarstava, državnih institucija, privrednih udruženja, civilnog sektora i sindikata, informisani su o usvajanju Industrijske politike Crne Gore za period od ove do 2023. godine i Akcionog plana za sprovođenje industrijske politike od ove do 2023, za period od ove i naredne godine, uz detaljnu prezentaciju strukture i sadržaja dokumenata, u čijoj su izradi učestvovali u svojstvu članova Radne grupe za pregovaračko poglavlje 20“, navodi se u saopštenju.

Radnoj grupi je predočena i komunikacija sa Evropskom komisijom (EK) u procesu usklađivanja i donošenja novog dokumenta Industrijske politike i potreba za daljim usaglašavanjem u skladu sa strateškim dokumentima u oblasti razvoja industrije koje EU planira da usvoji u narednom periodu.

„Na sastanku je diskutovano i o sprovođenju aktivnosti na planu ispunjenja preporuka iz Izvještaja EK o Crnoj Gori za ovu godinu, u oblasti industrijske i preduzetničke politike, realizaciji aktivnosti u okviru Programa pristupanja Crne Gore EU ove do naredne godine, kao i o narednim koracima na planu usklađivanja sa EU i vođenju pregovora o pristupanju u okviru Poglavlja 20“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR