27 °

max 36 ° / min 21 °

Petak

10.07.

36° / 21°

Subota

11.07.

36° / 21°

Nedjelja

12.07.

35° / 22°

Ponedjeljak

13.07.

31° / 22°

Utorak

14.07.

32° / 19°

Srijeda

15.07.

31° / 19°

Četvrtak

16.07.

33° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tivat: Posjeta prvoj organskoj farmi maslina

Izvor: Foto: Opština Tivat

Ekonomija

Tag Gallery
Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Tivat: Posjeta prvoj organskoj farmi maslina

U okviru manifestacije "Novembarski dani", učenici osmog i devetog razreda OŠ "Drago Milović", sa predstavnicima Sekretarijata za turizam i preduzetništvo, Petrom Vujovićem i Radmilom Kilibardom, posjetili su danas porodično gazdinstvo Moric, prvu i jedinu organsku farmu za proizvodnju maslinovog ulja u Crnoj Gori, saopšteno je iz Opštine Tivat. 

"Porodica Moric već više vjekova čuva bogato porodično nasljeđe noseći vjekovnu ljubav prema maslini, dok danas, na svom imanju od oko 3 hektara i sa oko 1.000 stabala masline (od kojih su neka stara i preko 300 godina), poštujući tradiciju, uz savremene metode proizvode ekstra djevičansko maslinovo ulje vrhunskog kvaliteta.

Loše vrijeme nije omelo djecu da prošetaju maslinjakom, obiđu savremeni mlin i budu upoznati sa naprednom tehnologijom proizvodnje maslinovog ulja te čuju vrlo poučnu priču ljubaznog domaćina, prof.dr Ilije Morica, profesora Fakulteta za turizam i ugostiteljstvo u Kotoru.

Nakon pojašnjenja o savremenom načinu proizvodnje maslinovog ulja uz obaveznu degustaciju, djeca su posjetila konobu i stari mlin sa presom gdje su mogli da vide kako se na tradicionalan način prerađivala maslina i proizvodilo maslinovo ulje, na način kako su to nekada radili naši preci", navode u saopštenju. 

Seosko gazdinstvo porodice Moric se bavi i agroturizmom te je kao takvo dobar primjer tradicionalnog imanja koje ide u korak sa savremenim trendovima bavljenja turizmom.

Imajući u vidu da je 21. novembar ujedno i dan oslobođenja poluostrva Luštica, predstavnik Opštine Tivat Petar Vujović, pomoćnik direktora OŠ "Drago Milović" Tomo Goranović i predstavnici porodice Moric Ilija i Jovan, položili su cvijeće ispred spomen obilježja poginulim borcima NOR-a u periodu 1941-1945.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR