Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Udruženje banaka priprema se za AQR, Rabrenović nasljeđuje Zaimovića na čelu UO

| Postavio/la: Marija Mitrović

Udruženje banaka priprema se za AQR, Rabrenović nasljeđuje Zaimovića na čelu UO

Upravni odbor Udruženja banaka razmatraće sjutra najveći izazov koji ih čeka u narednoj godini - procjenu kvaliteta aktive (AQR). Banke su već počele pripreme, u toku je izbor konsultanata, a početkom godine i CBCG raspisaće tender za savjetnika, pošto u budžetu za ovu godinu nije planiran novac za tu namjenu.

Antena M pisala je o razlozima za uvođenje obaveze procjene aktive i ciljevima koji se time žele da ostvare.

CBCG obavezuje banke da reprocijene aktivu i kolateral; bankari razumiju, ali nijesu oduševljeni

Žugić: Realno je da će reprocjena aktive pokazati potrebu dokapitalizacije banaka

I viceguverner Nikola Fabris, u intervjuu Dnevnim novinama, naglasio je da su predstavnici MMF i SB podržali "implementaciju nezavisne provjere kvaliteta aktive finansijskih institucija".

Prema pouzdanim saznanjima Antene M, UBCG izabraće sjutra Mladena Rabrenovića, prvog čovjeka Zapad banke, za predsjednika Upravnog odbora udruženja. Udruženje banaka ima 13 članova, a ubjedljiva većina podržava Rabrenovića, tvrdi naš izvor.

Na čelu Upravnog odbora UBCG prethodne je tri godine, više nego uspješno, bio Esad Zaimović, glavni izvršni direktor Hipotekarne banke.

Komentari

Bankar,

Biće dosta posla za Rabrenovića. Naredna godina će biti prilično izazovna, treba obezbijediti konsenzus svih bankara, kako bi preduprijedili ishitrene odluke CBCG, kao što je to slučaj sa gotovinskim kreditima ili sprovodjenjem AQR-a.

Mimoza,

Zaimovic je najbolji bankar ikad. Klijent sam njihove banke godinama, najbolja usluga!

Ostavi komentar

0/300