27 °

max 35 ° / min 22 °

Petak

14.08.

35° / 22°

Subota

15.08.

33° / 23°

Nedjelja

16.08.

33° / 22°

Ponedjeljak

17.08.

33° / 22°

Utorak

18.08.

33° / 22°

Srijeda

19.08.

31° / 22°

Četvrtak

20.08.

31° / 21°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PKCG: Radovanović na sastanku generalnih sekretara članica EUROCHAMBRES-a

Ekonomija

Comments 0

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

PKCG: Radovanović na sastanku generalnih sekretara članica EUROCHAMBRES-a

U Briselu je organizovan sastanak izvršnih direktora/generalnih sekretara članica asocijacije privrednih komora Evrope EUROCHAMBRES. Privrednu komoru Crne Gore je predstavljao generalni sekretar Pavle D. Radovanović.

Kako je saopšteno iz Privredne komore, razmatrani su uloga privrednih komora u različitim zemljama (trenutna situacija na nacionalnom nivou, perspektive), izazovi sa kojima se suočavaju, te kratkoročni i srednjoročni ciljevi ovih asocijacija.

Dio sastanka bio je posvećen očekivanjima privrednih komora od institucija EU, uglavnom od novog Parlamenta i Komisije. Tema je bila i kako ojačati veze između različitih delegacija u Briselu i izvršnih direktora/ generalnih sekretara privrednih komora.

"Očekujemo da proces integracije Crne Gore u EU bude nastavljen i inteziviran. Proces reformi treba da utiče na poboljšanje ambijenta za poslovanje i podizanje konkurentnosti naše privrede. Stimulativan poslovni ambijent je preduslov za rast ekonomije Privredna komora Crne Gore, učešćem u pregovaračkom procesu, daje kvalitet ovom procesu i štiti interese privrede" - rekao je Pavle D. Radovanović.

Generalni sekretar EUROCHAMBRES-a Arnaldo Abruzini prezentovao je započeti proces reformi te evropske komorske asocijacije, sa naglaskom na glavni djelokrug aktivnosti, perspektive i veze sa članovima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR