15 °

max 17 ° / min 12 °

Nedjelja

05.04.

17° / 12°

Ponedjeljak

06.04.

20° / 9°

Utorak

07.04.

21° / 7°

Srijeda

08.04.

20° / 7°

Četvrtak

09.04.

21° / 6°

Petak

10.04.

23° / 7°

Subota

11.04.

22° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nastavljeno potpisivanje peticije za izmjene Zakona o PIO

Izvor: Foto: SDP

Ekonomija

Comments 0

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Nastavljeno potpisivanje peticije za izmjene Zakona o PIO

Socijaldemokratska partija nastavila je proteklog vikenda u Rožajama potpisavanje peticije za usvajanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO) kojim se značajno poboljšavaju uslovi penzionisanja, povećava minimalna penzija 20%, smanjuje broj godina potrebnih za penzionisanje i druge povoljnosti za sadašnje i buduće penzionerem, saopšteno je iz partije. 

Proteklog vikenda smo nastavili prikupljanje potpisa podrške za novi Zakon o PIO u Rožajama i za samo par sati je peticiju na glavnog gradskom trgu potpisalo 394 građana, dok je ukupno preko 500 stanovnika Rožaja do kraja dana dalo svoj potpis kako bi se ovaj važan zakonski predlog što prije stavio na dnevni red Skupštine Crne Gore.

"Crnogorska javnost ima pravo da ovo pitanje bude otvoreno i razmatrano u Skupštini Crne Gore i da konačno poslije usvajanja desetine hiljada naših građana dobiju povoljnije uslove penzionisanja i veće penzije", navela je predsjednica SDP Draginja Vuksanović-Stanković u razgovoru sa građanima.

"Ovog mjeseca ćemo organizovati potpisivanje i u drugim crnogorskim gradovima, uvjereni da se ovo značajno pitanje mora riješiti u najkraćem mogućem roku. Već na prvoj sjednici Skupštine opet ćemo predložiti ovaj zakon, uvjereni da se njegovo donošenje od vitalnog značaja za ogroman broj naših sugrađana", zaključila je predsjednica SDP-a. 

Potpisivanje se nastavlja i ove sedmice u kancelarijma SDP-a i preko on-line peticije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR