7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
ZZZ sprovodi mjere u cilju zaštite javnog zdravlja

Ekonomija

Comments 0

ZZZ sprovodi mjere u cilju zaštite javnog zdravlja

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

Zavod za zapošljavanje (ZZZCG) saopštio je da, poštujući preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, sprovodi neophodne mjere kako bi se obezbijedili uslovi za nesmetanu zaštitu javnog zdravlja i spriječila pojava i širenje koronavirusa.

Iz Zavoda su kazali da će rad Komisija za profesionalnu rehabilitaciju biti organizovan u skladu sa privremenim mjerama koje je propisalo Ministarstvo zdravlja.

Kako su saopštili, nezaposlene osobe se neće upućivati na profesionalnu rehabilitaciju, a do trajanja privremenih mjera Ministarstva zdravlja, obustaviće se izvođenje profesionalne rehabilitacije koja je u toku.

"Sve zahtjeve sa pratećom dokumentacijom koji se podnose shodno Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom u toku privremenih mjera podnositi putem mail-ova koji su dostupni na sajtu ZZZCG", navodi se u saopštenju.

Iz Zavoda su kazali da prijave slobodnih radnih mjesta treba slati putem mail-ova koji su dostupni na sajtu ZZZCG.

Osobe koje hoće da se prvi put prijave na evidenciju nezaposlenih mogu se obratiti putem mail-ova koji su dostupni na sajtu Zavoda, i njima će se dati jasne instrukcije o neophodnoj dokumentaciji.

"Službenici Zavoda će prijavljivati nezaposlena lica uz neophodnu skeniranu dokumentaciju koja im je prethodno dostavljena mailom. Službenici Zavoda će, nakon prestanka privremenih mjera, izvršiti uvid u originalnu dokumentaciju", kaže se u saopštenju.

Zahtjeve za ostvarivanje prava na novčanu naknadu podnosiće službenici Zavoda, uz obavezu da putem telefona/mail-a kontaktiraju nezaposlene osobe da dostave prateću dokumentaciju putem mail-ova koji su dostupni na sajtu ZZZCG.

"Nezaposlena lica kojima su potrebne potvrde mogu se obratiti putem mail-ova koji su dostupni na sajtu ZZZCG, uz obavezno navođenje svrhe izdavanja potvrda. Skenirane potvrde će se dostavljati nezaposlenim licima putem maila", kazali su iz Zavoda.

Kako su naveli, izvještaje o stručnom osposobljavanju treba dostavljati putem mail-ova koji su dostupni na sajtu Zavoda i na koje se građani mogu obratiti i za sve ostale informacije.

Zavod je, za potrebe rada u vrijeme privremenih mjera otvorio mailove radi komunikacije sa strankama.

Za opštine Podgorica, Cetinje, Danilovgrad, Tuzi i za Golubovce, mail je [email protected], za Bar, Ulcinj i Budvu - [email protected], za Nikšić, Šavnik i Plužine - [email protected], za Berane i Andrijevicu - [email protected], za Rožaje i Petnjicu - [email protected], za Plav i Gusinje - [email protected], za Bijelo Polje, Mojkovac i Kolašin - [email protected], za Herceg Novi, Kotor i Tivat - [email protected], za Pljevlja i Žabljak - [email protected] i za Fond za profesionalnu rehabilitaciju - [email protected].

"Zavod moli sve korisnike svojih usluga za razumijevanje i prihvatanje predloženih mjera u cilju prevencije i zaštite svih građana", dodaju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR