20 °

max 21 ° / min 13 °

Nedjelja

31.05.

21° / 13°

Ponedjeljak

01.06.

24° / 13°

Utorak

02.06.

24° / 13°

Srijeda

03.06.

25° / 14°

Četvrtak

04.06.

25° / 15°

Petak

05.06.

25° / 18°

Subota

06.06.

26° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prerađivači mlijeka uputili molbu Markoviću:  U teškoj smo situaciji, potrošači da kupuju domaće

Ekonomija

Comments 8

Izvor: Mina bussines

Autor: Antena M

  • Viber

Prerađivači mlijeka uputili molbu Markoviću: U teškoj smo situaciji, potrošači da kupuju domaće

Predstavnici mljekarske industrije iz Crne Gore uputili su molbu premijeru Dušku Markoviću i Ministarstvu poljoprivrede da im pomognu u teškoj situaciji, nastaloj zbog epidemije koronavirusa.

Prerađivači mlijeka pozvali su trgovinske firme da povećaju prodaju domaćih mliječnih proizvoda i ostalih prehrambenih artikala, dok od kupaca sa većim dugovanjima očekuju da izmire obaveze.

Direktorica nikšićke Mljekare Srna Zorka Šljukić u ime prerađivača mlijeka iz Crne Gore, pozvala je i potrošače da kupuju domaće mliječne i ostale proizvode, kako bi bila sačuvana proizvodnja u mljekarskoj industriji i preradi hrane i pića.

”U mljekarskoj industriji u Crnoj Gori trudimo se da pomognemo jedni drugima koliko možemo i otkupimo višak mlijeka, ali je sada to nemoguće zbog većih zaliha na lageru”, objasnila je Šljukić.

Ona je dodala da bi Mljekara Srna i još neki prerađivači izvezli sirovinu u zemlje regiona, bez obzira na cjenovnu nerentabilnost, ali da ni to nije moguće, jer su i kod njih zatrpani zalihama.

Šljukić je podsjetila da su zbog preventivnih mjera u državi zatvoreni ugostiteljski objekti, vrtići, škole, studentski domovi‚ zdravstveno-rekreativni centri i pojedina prodajna područja, kao Opština Tuzi, gdje su prodavali značajne količine mlijeka na dnevnom nivou.

”I pored naših napora, pronalaženja tehnoloških rješenja, pravljenja zaliha proizvoda koji imaju duži rok trajanja, teško ćemo održati kontinuitet otkupa, zbog smanjene potrošnje izazvane epidemijom koronavirusa i nemanja prostora za realizaciju gotovih proizvoda”, poručila je Šljukić.

U mljekarskom sektoru očekuju da će svi pokazati razumijevanja za nastalu situaciju kako bi bio omogućen redovan otkup sirovog mlijeka, čime bi se pomoglo i poljoprivrednim proizvođačima da lakše prebrode krizu, ali i da se sačuva domaća proizvodnja

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Predrag Popović

Odgojen sam u pametnijem narodu bivše SFRJ, đe nijesmo kupovali ni kiśelu vodu "Radenska", jer je slovenačka, već samo domaću "Jamničku". Danas je protekcionizam svjetski proces pred koji uzmiče prevaziđeni liberalizam, no vidim komentare da ga prizivaju po onoj "đavolu je i molitva skaredna"

UROŠ

@Marko predložiću vlasniku Nik kompanije da protiv vas podnese krivičnu prijavu zbog širenja dezinformacija i da traži nadoknadu štete koju nanosite vašim zlonamjernim pisanjem.

Toni

@Joka tako nešto nije dozvoljeno raditi. Sa proizvođačima i dobavljačima imaju ugovore koji se moraju poštovati, pa i u ovo vrijeme. Uostalom, forsiramo liberalnu ekonomiju za koju se kaže da je najbolja za potrošače.