12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Obradović: Što prije pomoći građanima i poslodavcima

Izvor: Screenshot

Ekonomija

Comments 0

Obradović: Što prije pomoći građanima i poslodavcima

Autor: Esad Krcić

  • Viber

Unija slobodnih sindikata je Vladi poslala predlog seta mjera za zaštitu građana Crne Gore, rekla je za Antenu M, članica Izvršnog odbora Unije slobodnih sindikata, Sandra Obradović dodajući da se predložene mjere ne odnose samo na zaposlene, već na građane koji su se našli u teškoj situaciji, ali i poslodavce.

“Pored privremene obustave otplate kredita i jednokratne finansijske pomoći koju su dobili najugroženiji penzioneri i korisnici materijalne pomoći nije bilo značajnije pomoći”, kazala je Obradović iskazujući nadu da će u predstojećem periodu biti konkretnije pomoći.

“Za sada ne mogu reći da smo u Sindikatu prezadovoljni urađenim”, rekla je Obradović.

“Šta je sa građanima koji su radili na crno? Šta je sa porodicama u kom su oba, odnosno, više članova radili u frizerski radnjama, buticima, ugostiteljstvu, taksi firmama… koji su preko noći ostali bez primanja”, pita Obradović.

“Šta je sa podstanarima koji su u nezavidnoj situaciji jer im stanodavci nijesu “oprostili” ili bar odložili plaćanje stanarine? Šta je sa ostalim penzionerima od kojih ogroman broj živi sa primanjima ispod prosječne penzije?”, ređa Sandra Obradović pitanja koja su za sada bez odgovora.

“Mnogo je pitanja i neriješenih problema, ali nadam se da će u što kraćem period, Vlada pomoći ovim ljudima da prežive ovu situaciju”, kazala je Obradović.

“U Sindikatu smo svjesni da su i poslodavci pogođeni uvedenim mjerama, odnosno, stanjem prouzrokovanim koronavirusom”, rekla je Obradović.

“Kredite Investiciono razvojnog fonda ima veliki broj poslodavaca, ali pitanje je kako će i oni…”, kaže Obradović uz napomenu da su tražili da u raspodjelu kredita budu uključeni i socijalni partneri da bi se obezbijedila maksimalna transparentnost.

“Tražili smo i da ne dolazi do otpuštanja, odnosno, da Vlada mora da pomogne svim preduzećima koja su se, zbog pandemije, našla u teškoćama jer 90 posto malih srednjih preduzeća nema sredstava”, kazala je Obradović uz opasku da u suprotnom te firme ne mogu isplaćivati zarade.

Sandra Obradović iz Unije slobodnih sindikata kaže da bi, ukoliko je tačna informacija da obustava otplate kredita na 90 dana ne obuhvata tri, već samo dvije rate kredita, to trebalo ispitati.

“Ukoliko treća rata ne ulazi u rok od 90 dana, to bi trebalo odmah ispraviti”, rekla je Obradović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR