8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stigla donacija iz Bugarske

Ekonomija

Comments 0

Stigla donacija iz Bugarske

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Danas je u Crnu Goru dopremljena donacija Bugarske - 200 kompleta zaštitne medicinske opreme.

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mirsad Mulić zahvalio je Vladi Bugarske na ovoj donaciji i istakao da predstavlja potvrdu dobrih bilateralnih odnosa između Crne Gore i Bugarske.

Takođe je naglasio da je značajna i u kontekstu šire regionalne saradnje i zajedničkih evropskih stremljenja.

„Donacija Bugarske dolazi danas, u vrijeme kada smo na zalasku borbe protiv koronavirusa, ali je ona, svakako, dragocjena i važna za zdravstveni sistem Crne Gore“, kazao je Mulić. Istakao je da Crna Gora ima privilegiju da bude prva corona free destinacija, ali i dodatnu obavezu da sačuva ono što je stečeno mukotrpnim radom. „Posljednjih nekoliko mjeseci, pokazali su da su zajedništvo i solidarnost temeljne vrijednosti naše saradnje, što smo, naravno, konstantno potvrđivali afirmišući zajedničku odgovornost i postupanje u borbi protiv različitih izazova“, naglasio je Mulić.

Ambasadorka Bugarske u Crnoj Gori Meglena Plugčieva-Aleksandrova stakla da Bugarska, kao članica EU, naporno radi na evropskim integracijama Zapadnog Balkana, te da je ta politika uvijek bila prioritet u vanjskoj politici zemlje.

„Kao izraz solidarnosti Bugarske i EU u globalnoj borbi protiv pandemije covid-19 i kao što je bio moto bugarskog predsjedavanja EU „Zajedno smo jači“, Bugarska je donirala Crnoj Gori zaštitnu opremu“, saopštila  je ambasadorka. Dodala je da je ova pomoć dio doprinosa Bugarske inicijative „Evropskog tima“ za podršku od  EU  partnerskim zemljama Zapadnog Balkana u borbi protiv pandemije virusa covid-19 i posljedica krize.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR