16 °

max 16 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pajović predstavio crnogorske proizvode

Izvor: Mina

Ekonomija

Comments 0

Pajović predstavio crnogorske proizvode

Izvor: Mina business

Autor: Antena M

  • Viber

Ambasador Crne Gore u Kini Darko Pajović, predstavio je u okviru internet promocije crnogorske proizvode - vina iz Plantaža i Njeguški pršut i pozvao kineske turiste da posjete Crnu Goru i uživaju u njenoj prirodi.

Događaj pod nazivom Internetska uživo promocija proizvoda iz centralnoistočne Evrope održan je u Kini u organizaciji Biroa za trgovinu grada Ningbo provincije Zhejiang.

„Događaj je realizovan u okviru Trgovinskog sajma centralnoistočne Evrope koji se svake godine održava u ovom gradu, a ove godine se zbog pandemije održava preko interneta“, saopštila je agenciji Mina-business novinarka China Media grupe, Yu Xi.

Pajović je na tom događaju predstavio crnogorska vina i crnogorske razvojne programe, ekonomiju, turizam i međunarodnu saradnju s drugim zemljama.

„U Crnoj Gori žive razne etničke grupe s različitim kulturom i religijom s velikom multietničkom skladom,“ poručio je Pajović.

Događaj je pratilo skoro 550 hiljada kineskih internet korisnika.

Pajović je zahvalio gradu Ningbo koji je tokom borbe protiv epidemije COVID-19 Crnoj Gori donirao zaštitne maske i druge medicinske materijale.

Na promociji je emitovan i promotivni film o crnogorskom turizmu.

Ningbo je istočni grad Kine gdje se nalazi i luka s najvećem količinom pretovarenog tereta u svijetu. Luku je posjetila i crnogorska delegacija novinara u decembru tokom posjete Kini.

U Ningbou se svake godine održava Trgovinski sajam centralnoistočne Evrope u okviru Inicijative 17+1, između Kine i 17 zemalja regiona, u koju je uključena i Crna Gora.

To je kvalitetna platforma koja omogućava izvoz proizvoda iz zemalja centralnoistočne Evrope u Kinu.

U gradu Ningbo takođe se nalazi i stalni mol za prodaju proizvoda iz ovog regiona Evrope, u kojem svaka od 17 zemlja ima i svoj posebni prostor, uključujući Paviljon Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR