11 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sve spremno za dolazak prvih putnika

Ekonomija

Comments 0

Sve spremno za dolazak prvih putnika

Autor: Antena M

  • Viber

Za ponovno uspostavljanje međunarodnog komercijalnog avio-saobraćaja sve je spremno, saopštila je portparolka Aerodroma Crne Gore (ACG), Marina Miketić-Nikolić, i podsjetila da je sjutra prvi komercijalni let iz Budimpešte, a nešto kasnije iz Memingena.

"Nakon toga, već u petak, nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines (MA) imaće prve letove ka Ljubljani, a u nedjelju ka Frankfurtu. Onda dalje imamo najave za Cirih, Pariz, Kopenhagen, Hanover, Dizeldorf, Frankfurt", kazala je Miketić-Nikolić u Jutarnjem programu TVCG.

U kompaniji se, kako je navela, nadaju da postoji veliko interesovanje crnogorskih građana i da će brzo doći putnici širom Evrope.

Govoreći o procedurama na aerodromima prilikom dolaska putnika, Miketić-Nikolić je kazala da je najščešće pitanje ima li testiranja, prenosi portal RTCG.

"Testiranja nema na crnogorskim aerodromima. Putnicima se proporučuje da prate svoje zdravstveno stanje, nijesu potrebni nikakvi posebni zdravstveni pregled. Ali naravno da ljudi treba da vode računa o opštem zdravstvenom stanju - temperatura, mučnina. Biće neophodno da se nose maske", poručila je Miketić-Nikolić. 

Ukoliko se desi da neko od putnika ima tegobe, poput temperature i mučnine, reagovaće zdravstveno-sanitarni inspektori.

Ona je apelovala na građane koji putuju iz Crne Gore da na aerodrome dođu malo ranije, te da obavezno ponesu dovoljan broj maski.

Biće postavljeni punktovima sa dezinfekcionim sredstvima.

"Novina je da smo omogućili veb čekiranje, i to preporučujemo putnicima, jer se štedi na vremenu", dodala je Miketić-Nikolić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR